Време за воюване

by ExtremeCentrePoint on Monday, 29 December, 2008 · 6 comments

in НОВИНИ

“Има времена за мир, има времена и за война. Сега е време за воюване.”

Ехуд Барак, Министър на отбраната на Израел

Израелската операция в ивицата Газа е в пълен ход – над 230 палестинци са убити и над 400 ранени. Жертвите от израелска страна са един убит войник и десет ранени. Струва ми се, че Барак бърка. Аз не си спомням време за мир в Близкия изток. Така ще бъде докато фанатичните араби и фанатичните евреи продължават да подклаждат конфликта. Невинни и по-малко виновни там няма.

{ 4 comments… read them below or add one }

valeri December 29, 2008 at 17:14

“и в тази война няма уволнение”-kohelet 8:8

Reply

ExtremeCentrePoint December 29, 2008 at 19:30

Няма. Петролът падна много. Една война в БИ ще повиши несигурността на доставките и ще повиши и цената. На кого е изгодна войната най-много – на всички. Израел иска да уреди проблема в Газа и по възможност да смени власта и да я даде на приятеля си. СА, Русия и другите производители на петрол искат високи цени – т.е. война. Буш за да компенсира Израел за отказа от нападение на Иран е подкрепил операцията в Газа.

Всички освен палестинците искат войната точно сега. Но пък палестинците винаги са готови на воюват. Така че проблем няма. Както го е казал министъра:

Време е за война.

Reply

koledar December 30, 2008 at 0:19

да се бият като искат. ние кво губим?

Reply

валери December 31, 2008 at 12:31

“ние кво губим?”-необходимото.
фалшивата загриженост на правителството което, ако беше загрижено за ситуацията щеше да се изкаже преди “дървото да даде според вида си”.
да не ти пука за ежедневният тероризъм и после да се загрижваш за терористите ,е за мен това е антисемитизъм,е слава на бога,изявленито на германското правителство пасват с моите,може и на други,не знам.
в европеиският съюз са загрижени да съберат ,марс и венера,желанията им са левите да вземат власта в израел,да пази бог,и да се правят на ударени,относно растежа на исляма в европа,е или да го изродят с кадифени ръкавици.
как беше онова сравнение за фуше от шатобриан?
ами от изроден социализъм и религиозен ислям?
нещата са на ръба на острието,кои е приятел и враг на израел е поважно в енигмата.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: