Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Варварите в Източна Прусия. "Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945" | ExtremeCentrePoint

Руските варвари в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 6 September, 2007 · 103 comments

in Европа, История, Русия, Терор и Комунизъм

 

Германците са жестоко наказани в последните години на Втората Световна Война. Налага им се да плащат с лихвите за престъпленията извършени от Вермахта и СС на територията на СССР. Източна Прусия изживява терор и ужас, какъвто не е имало по тези земи от времето на Чингиз Хан. Макс Гастингс е един от ведущите британски историци. В новата си книга ‘Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945′, на базата на дългогодишни изследвания и разговори с очевидци, той описва събитията в последните месеци на Втората Световна Война.

Първото навлизане на руски войски в източните провинции на Германия става през октомври 1944, когато части на Червената армия завземат няколко погранични села. След пет дни те били отблъснати от там и пред очите на хитлеристките войници се открива невероятна картина.

Едва ли и един цивилен е успял да се спаси. Жените били разпъвани на вратите, влачени по земята и изнасилени, мачкани с танкови вериги. Децата били зверски убити. Стотина френски военнопленници, които работели в селата, били разстреляни от предполагаемите освободители. Същата съдба постигнала и обявилите се за германски комунисти. Действията на червеноармейците не са били проява на безсмислена жестокост – това бил методичен садизъм, не различаващ се от нацисткия:

„ В двора на фермата стоеше каруца, в която разпънати с пирони в китките имаше няколко голи жени – докладва войникът от фолксщурма Карл Потрек (Karl Potrek) – Близо до големия опустял двор се намираше плевня; на всяка от двете и врати с пирони беше закована гола жена. В къщите намерихме общо 72 жени и момичета, а също така и един възрастен мъж – всички те бяха зверски убити; някой от тях имаха дупки от куршуми в главата, а на някой бебета, главата беше просто размазана.”

…В крайна сметка всичко, което се случва по време на тези първи атаки, е само предвестник на варварското поведение на Червената армия след навлизането и в границите на Третия Райх. Повече от 100 милиона души в хитлеристка Германия, се оказват в тъмен лабиринт, където ги чакат ужаси, много по-големи от тези, на които са били подложени западните страни по време на войната.

За руснаците тези територии стават място за отмъщение на зверствата, извършени от нацистите на територията на СССР. За три години германските войски избиват много хора и причиняват на руския народ неимоверни страдания – загиват 8,7 милиона съветски войници и 18 милиона цивилно население.

… и когато тази съветска орда влиза в Германия, тя представлява отвратителна гледка. …

Едни от най-големите жестокости са извършени в Кьонингсберг. Русите сриват града до основи и въпреки това на щурмовите групи се налага да се сражават за всеки метър, използвайки огнехвъргачки за да унищожат защитниците, които отказват да се предават. Един руски офицер си спомня: „ Никога не бяхме срещали такова яростн съпротива както в Кьонингсберг”.

Когато най-накрая градът пада, червеноармейците избиват хиляди цивилни. Жените били изнасилвани направо в родилните домове и болниците. Лекар си спомня отчаяните им викове:”Застреляйте ме! Застреляйте ме!”, но мъчителите избирали за жертвите си бавна смърт.

Михаил Вик (Michael Wieck), един от преживялите тази касапница си спомня: „Всеки срещнат мъж те убиваха, всяка жена – изнасилваха. През нощта от всички страни се чуваха писъци и викове за помощ. Те затваряха хората в мазетата на къщите и палеха домовете. Те изкарваха мирните жители, на полето, където се бяха водили сраженията и ги разстрелваха или изгаряха живи.” На евреина Михаил Виек не се изплъзва парадоксалността на ситуацията: „В началото Хитлер и нацистите се опитваха да ни унищожат, сега с това се заеха руснаците”.

Александър Солженицин, който в годините на войната е бил офицер артилерист, си спомня: „Всички ние знаехме, че немските момичета можем да ги изнасилваме и убиваме. Това се възприемаше едва ли не като бойно отличие”.

Изправено пред яростното, безпощадно руско настъпление, през една от най-студените зими на 20 век, немското население, стотици хиляди мирни жители в по-голямата си част пеша, поемат пътя на Запад. За да им даде възможност да се изтеглят, Вермахтът защитава този коридор до последно, не позволявайки на червеноармейците да затворят обръча на обкръжението. Само едно е било от значение – спасяването на цивилните от руското настъпление. Пътищата били препълнени с бежанци, а канавките от трупове. Мъртвите бебета и деца лежали направо в снега. Някои бежанци, ужасени от ставащото се връщат обратно казвайки:”Може би, руснаците не са чак толкова страшни за колкото ги представят”. След това те дълбоко са съжалявали за това си решение. Изравнявайки се успоредно с колоната връщащи се бежанци, руските войски ги разстрелвали с картечници – ставало е дума само за отмъщение.

По-късно, руснаците се опитват да се оправдават: „Припомнете си какво правеха немците в нашата страна” – казват те. И наистина , на всеки убит немски войник отговарят четири- пет руски загинали от ръцете на Вермахта, СС или Луфтвафе. В болшинството руски войници, всякакво чувство за жалост и справедливост умира много по-рано по стотиците бойни поля в родната им страна. И въпреки това, сега едва ли има човек, който без негодувание да мисли за участта сполетяла Източна Прусия, още повече, че това не е било оправдано от никаква военна необходимост.

Руснаците веднага започнали да плащат за своята жестокост. Ненужната победа в Източна Прусия им струва 600 000 убити и ранени, почти толкова колкото са всички загуби на англо-американците на Западния фронт.

По-късно им се налага да заплатят още веднъж. Виждайки какво се случва в Източна Прусия и Прибалтика, немците разбрали, че да се опитват да доживеят дo съветската победа, просто няма смисъл. На тях не им оставал друг избор, освен да се бият до край. Заради това, че победителите предложили на победените само смърт и страдания, сталинските армии на път за Берлин понесли огромни загуби.

Кървавата зима в Източна Прусия е един от най-страшните епизоди на ВСВ. Немците и до сега изпитват ярост, че Светът знае толкова малко за тези събития. Една жена от Източна Прусия ми каза: „Това беше нашият Холокост, но всички плюят на това”.

В самите руснаци, зверствата на Червената армия в Източна Прусия, предизвикват неловкост. Авторите на написаната от Москва официална военна история на така наречената „Велика Отечествена Война”, обикновено са много въздържани по тези въпроси, но все пак признават: „ Не всички съветски войници правилно са разбирали как трябва да се държат в Германия. В първите дни на боевете в И. Прусия са се наблюдавали отделни нарушения на правилното поведение”. Ненавистта на руските войници се увеличавала след освобождаването на районите окупирани от немците. С очите си виждали истинска пустиня – реколтата унищожена до корен, животните избити, милиони домове изгорени, болшинството от населението избито или отведено в робство. Редникът от съветската армия Витолд Кубашевски си спомня , как войниците от неговия взвод откриват в току що освободено село, че от обора на една от къщите се носи трупна миризма. Влизайки вътре, откриват, че помещението е напълнено с труповете на избити селяни. Още по-ужасни картини очакват съветските войници в германските концлагери. В Майданек на територията на Полша те откриват останките на 200 000 изгорени хора. Непосредствените контакти с вражеските войници, само наливали масло в огъня. Немците се държали нагло и самоуверено. В полевата болница, където работел военният лекар Николай Сенкевич, една група от немски военнопленници отказва да отговаря на разпита: „Ние просто ги отведохме на 100 метра в страни и ги разстреляхме”. Болшинството от предалите се немци, така и никога не видели военнопленнически лагер. „Ние убивахме пленниците просто така – казва капитан Василий Крилов – Ако на войник му заповядваха да закара пленник в тила, най-често го убиваха при опит за бягство”. Витолд Кубашевски си спомня, колко непоносимо е било за него да разстрелва пленниците и как се старал да не ги гледа в очите. Но както и всички, той стрелял, изпълнявайки заповед. „Във войната има едно правило – отиваш в бой, виждаш врага и врагът за теб не е човек – си спомня сержант Николай Тимошенко и добавя – Ако вдигнеш ръце, ти не се спасяваш”. Особено отвращение на руснаците, предизвиквали претенции те на немците, че принадлежат към висша раса. „Те напълно са лишени от срам – казва съветският кореспондент Алексей Сурков – За да се измият, се събличат на голо пред жените. Те пърдят в столовата по време на храна. Какво си въобразяват, че са си в къщи ли?”

Яростта на завоевателите се увеличила, когато те за пръв път виждат колко богато живеят немците. „Техните градове и села в сравнение с нашите, изглеждаха като земен рай – казва лейтенант Генадий Клеменко – Всичко беше така уредено. Не мога да разбера, защо те ни нападнаха през 1941 и така се отнасяха с нас?”

На сталинските войници се е препоръчвало да водят „списъци на възмездието”, записвайки данните от немските зверства и да описват личния си принос в „уреждане сметките” с врага. Политкомисарите по този повод провеждали „митинги на възмездието”.

Сталин въобще не се е интересувал колко хора ще загинат за да му донесат победата и успешните атаки на пехотата и танковете му, били по-скоро резултат от жертвата и саможертвата на войниците, отколкото на хитроумна тактика или предвидливост.

Десетки „тридесет и четворки” настъпвали в линия едва ли не борд до борд. Немците унищожавали 4-5 танка, но на тяхно място се появявали нови. Зад тях на вълни вървяла пехотата. Както си спомня един немски войник: „Вие просто не можете да си представите – те вървяха и вървяха, тяхната пехота буквално се хвърляше на нашите танкове, тичайки , с викове,, даже тогава когато пред нашите окопи се образуваха планини от трупове. Възможно ли е някой да спре такива хора?”

Числата на съветските загуби и до ден днешен са предмет на противоестествена гордост за много ветерани. „Разбира се, в съветската армия с пренебрежение се отнасяха към човешкия живот – отбелязва артилеристът Владимир Гормин – Никой не знаеше колко хора загиват, а това и никого не вълнуваше.”

Генералите хвърляли своите ударни армии в челни атаки, без да се интересуват от противниковите контраатаки и без да се страхуват от обкръжение. „Немците ги отрязваха от тила, седмици оставаха в обкръжение, свършваше им горивото, храната, боеприпасите -казва руски офицер – Но те бяха длъжни да пробият!”

Руснаците били безпощадни в ръкопашен бой и особено страшен противник през нощта. Прерязвали гърлото на немските часови и след това оставяли изкормените трупове за назидание на другарите им.

Изключителната храброст и упорство на червеноармейците, се съчетавали с крайна недисциплинираност и чудовищно пиянство: пиенето на водка било единствено, което помагало да понасят фронтовите несгоди. Даже неуморимите заградителни команди и наказателни взводове не успявали да удържат войниците от ексцесии, често смъртно опасни.

Когато войниците от една бригада, пленили цистерна с чист спирт, те открили по нея огън и когато спиртът текнал от стотиците дупки, те налягали под струята за да пият. Много от тях се напили до безпаметност и за тяхно нещастие точно тогава немците тръгнали в контраатака …

Трима войници опитвайки се да направят подобно нещо с една огромна бъчва в една унгарска изба, просто се удавили във виното.

Безразсъдността на съветските войници зад волана се е превърнала в легенда. Транспортната служба към тила поставяла табели „Намали или ще загинеш”, но шофьорите игнорирали това предупреждение – и наистина загивали.

Владимир Гордин веднъж видял как три камиона от автоколона един след друг падат в пропастта. Разбира се, не всички съветски войници били глупаци или герои.

В първия си бой, 17 годишният Анатолий Осминов треперел когато по бронята на танка му се изсипала градушка от куршуми. Той признава, че се е подмокрил от страх и това се случва на много войници от всички фронтове: „ В последствие свикваш с опасността, както свикваш да убиваш – разказва той – В началото си мислех: Как бих могъл да убия човек? Но след това разбрах; или ти ще го убиеш или теб ще убият.”

1944-1945. Варварите в Балтийско море. Armageddon The Battle For Germany 1944-1945

Wilhelm Gustloff – The Greatest Marine Disaster in History

Когато коридорът се затваря, цивилните, които не са успели да се изтеглят по суша, се опитват да се измъкнат по море и това става причина за нова трагедия. По балтийските пристанища на Германия, хиляди хора се бият помежду си за място на корабите заминаващи на Запад – някои падали във водата, хлъзгайки се от препълнените кейове, а други били избутвани от тълпата.

От пристанището в Гдиня, недалеч от Данциг, започнал да товари бежанци и корабът „Вилхем Густлов” , който преди войната е извършвал презокеански пътнически пътувания. В мирно време, корабът взимал на борда си 1900 души. Но на този ден, списъкът е значително по-дълъг – 6000 човека, в това число ранени от военните болници с ампутирани крайници и бременни жени, за които на палубата е било приготвено родилно отделение.

По-късно, когато „Вилхем Густлов” се отделя от кея, той е бил обкръжен от цяла флотилия лодки, препълнени с бежанци. Молещи се да ги вземат на борда, жените повдигали с ръце децата си. Смилявайки се, екипажът спуска товарните мрежи … и както се предполага по тях се качили още 2000 души. Тези, които успели изпитали огромно облекчение, но уви не знаели че са обречени. Напускайки пристанището, износеният претоварен кораб, бавно преодолявал вълните на зимното Балтийско море.

Той става лесна мишена за съветския капитан-подводничар Александър Маринеско, който пуска по него торпеда украсени с лозунги „За Родину!”, „За Сталинград!”, „За советский народ!”.

Раздали се три оглушителни взрива, след което „Вилхем Густлов” силно се накланя и след 70 минути потъва. Жертвите на тази катастрофа са най-многобройните в историята на мореплаването, надминаващи тези на „Титаник”. 7000 човека умират.

На борда се разиграват ужасни сцени. Стотици млади жени от спомагателното отделение на германския БМФ са имали щастието да загинат веднага – едно от торпедата избухва точно под помещенията където са били настанени. Старците, болните и ранените не могли да се придвижват – тяхната смърт била дълга и мъчителна. Хората крещели, хванати в капан между водонепроницаемите прегради, които се спуснали веднага след взривовете. Моряците с изстрели във въздуха се опитвали да обуздаят обезумялата тълпа, тичаща нагоре от долните палуби. Един от стюардите, минавайки покрай една от каютите чул изстрел. Отваряйки вратата, той видял офицер от ВМФ, стоящ с пистолет в ръка пред трупа на млада жена и дете, другото дете с ужас го държало за крака. „Изчезвай!” – извикал офицерът и стюардът затворил вратата, не попречил на бащата да приключи със семейството си.

Даже за по-голямата част от тези, които имали късмета да попаднат в спасителните лодки, трагедията не приключила. Мнозинството от тях замръзнали преди да дочакат спасителите, които пристигнали на разсъмване. Спасили се само 949 души. Страшната съдба на „Вилхем Густлов” , някак си се загубила на фона на трагичната 1945 година. И днес тя е позната само на малко хора и на историците.

През 1945 в Германия руснаците масово изнасилват жени и деца. Спомените на Gabriele Koepp

Генерал Патън за руската победа в Берлин през 1945 година

8 май – Ден на Армагедон. Червените варвари

Две берлински истории за две Германии

Злобният и жесток Албион. Излишните жертви 1944-1945г.

Германците от изток са плащали от джоба си на съветските окупатори.

Още веднъж за руснаците и за немците.

{ 92 comments… read them below or add one }

Веска March 9, 2008 at 0:38

покъртително. тези зверове руснаците колко мъка са донесли. нека ми разправят после как са освобождавали Европа от фашизма.

Reply

ГЕОРГИ October 29, 2017 at 12:07

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И КЪРВАВИТЕ АНГЛОАМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД СОФИЯ, ПРИ КОЕТО БЕШЕ РАЗРУШЕН ПОЛОВИНАТА ГРАД И ИЗБИТИ НАД 4000 НЕВИННИ ГРАЖДАНИ.

Reply

123 October 29, 2017 at 22:39

…извършени (бомбардировките) по изрично настояване на съюзниците от масква.

Reply

Martin April 8, 2008 at 13:04

Покъртително, но да не забравяме и англичаните.  Бягайки от съветската армия  гр. Дрезден удвоява населението си, и  Чърчил нарежда бомдировка. За 2  дни  през февруари 1945г.  от бомбардировките на англ. военновъздушни сили умират 40 000 души  цивилно немско население. На война като на война!

Reply

ExtremeCentrePoint April 9, 2008 at 12:48

Мартине, напълно си прав. Зверските бомбардировки на Съюзниците над Германия са престъпление. Те с нищо не са били оправдани. Не е имало нито военна необходимост за тях, нито икономическа. Било е чисто отмъщение за бомбардировките на Лондон и Ковънтри.

Reply

123 October 29, 2017 at 22:43

Грешиш. Никакво отмъщение няма.

http://infobulgaria.info/news.php?itm=23549

Reply

Георги Д. April 12, 2008 at 19:28

Несправедливостта в края на ВСВ е безкрайна. Германците – тези най-големи чудовища в световната история, не платиха почти нищо за това, което направиха. Те убиха зверски 40 милиона души, а дадоха по-малко от 10 милиона убити. В името на справедливостта трябваше след войната да хванат 30 милиона от тях и да ги убият по същия зверски начин по който те убиваха. Тогава щеше да е справедливо.

Reply

Иван January 21, 2011 at 13:13

Справедливостта не е в отмъщението! Не забравяй, че една от причините за ВСВ е несправедливостта след Първата! Не забравяй, че комунистите са избили много повече от германците.

Reply

охтопот October 15, 2011 at 7:14

И колко души българи избиха съюзницете ни? Запомни, ако не си дете: от 19-ти век всички войни се опират на предварителна пропаганда и провокации. Всички убийци са “освободители”. Руснаците ВИНАГИ търсят болни места със тлеещи национални конфликти и захващат тази територия, убивайки хиляди невини хора. Ето войната във Грузия. Провокация, а после “освобождаване” на Осетия. А сега вече са в конфликт със Ю. Осетия и искат да я захванат, защото те “обиждат” руското население (те нали сами са с руски паспорти, кой е там руският??) и ще трябва вече да се “освобождават” руснаците (там няма нито един) от… осетинците. Всички “освободители” винаги са убивали хора. Т.е. те фактически са убийци. Освобождават земята от хора. Фашистите били лоши, та то два звяра се схванали, руснашкият, червеният звяр е много по страшен

Reply

ExtremeCentrePoint April 12, 2008 at 21:50

Несправедливостта наистина е безкрайна. Най-големите чудовища на тази война, съюзниците на Хитлер и националсоциалистите – Сталин и комисарите от НКВД се измъкват невредими и не плащат за избитите от тях 120 000 000 в концлагери и по целия свят.

Те не платиха нищо и сега децата им управляват България с БСП, а президент Гоце, който ни беше назначен от Путин и КГБ прави всичко възможно да доунищожи държавата ни. ;-)

Reply

Иванов May 10, 2008 at 18:52

Стига бре, откъде ги измъкна тези 120 милиона.Ма нещо не ти наред, аритметикат.Дали е само аритметиката.
Твоя писач,англичанин,вместо да рони крокодилски сълзи за потопения от руската подводнеца кораб,да беще се потрудил да обясни,документите са му под носа.Защо англичаните в предпоследния ден на войната,без некаква военна и друга необходимост,само за една нощ разрушавват Дрезден,в нощна бомрдировка,в която участвуват над хиляда самолета.На няколко вълни го разрущават напълно,като под развалините загиват не 40,а 70,000 деца,жени,възрастни,и нито един военен.
Рекорда по безнаказаното избиване на деца,жени и възрастни се държи от американците.
При атомната бомбандировка над Хирошима над 150,000 цивилни.САМО ЗА ЧАСОВЕ.
При НАГАЗАКИ още толкова,за същото време.
Не смятаме починалите след това от радиоактивното заразяване и лъчева болест

Reply

Алонсо May 26, 2008 at 12:48

А нещо за варварите немци в европейска Русия няма ли? Немците това са си го заслужили! И пак, най-мащабните убийства на цивилни са при споменатите бомбардировки – Дрезден, Кьолн, Хирошима и Нагасаки. А тук ни вадят някакви си сърцераздирателни сценки от които трябва едва ли не да съжаляваме немците задето са опустошили цялата европейска част на Русия и са изгорили сума ти народ в газови камери! Ей това е опасен неофашизъм, а не заблудените момченца дето се обличат в черно, и рисуват пречупени кръстове по стените.
Но въобще от този блог това може да се очаква. Това е блог на черна антируска, антиславянска, антибългарска, проамериканска, расистка и в крайна сметка неофашистка пропаганда. Блога е авангарда на посоката в която се движат САЩ и запада в идеологическо отношение. Затова смятам, че на лицата списващи този блог и други подобни се плаща за да го вършат!

Reply

timber May 26, 2008 at 16:09

няма за немците.това тук е за русняците.дали са избили, изнасилили и прогонили повече от 2 200 000 за 6 месеца?русняците са успели да достигнат:

… От 2 380 000 жители на Източна Прусия, според преброяването на населението през 1950 остават само 160 000 …

Reply

Алонсо May 26, 2008 at 20:01

Ами немците са си го заслужили!
Ако искате да сте справедливи, редно е да търсите отговорност от САЩ за Афганистан, Ирак и Сърбия, ама не ви стиска.

Reply

Anonymous May 26, 2008 at 20:42

Защо ти не им потърсиш отговорност?

:-P

Reply

товарищМаузер May 27, 2008 at 18:38

Германците посяват ветрове през 1941, така че през 1944-45 жънат бури. “Неуставното” отношение на руснаците в Кьонигсберг нямаше да се случи, ако преди това не се беше случил Бабий Яр, плана “Ост” и прочие върхове на германската стратегическа “мисла”. Иначе колкото и да мукате за това какви зверове са руснаците, драги ми чувствителни госпожици, спомнете си че съгласно германските планове за окупация на победена Русия се е предвиждала “редукция” на населението до 1/3 от довоенният му брой. И спомнете си как постъпва Рим с Картаген, нищо ново под слънцето. Иначе съм съгласен, че немците са велика нация и руснаците могат да им дишат праха.

Reply

Алонсо May 27, 2008 at 19:55

Аз им търся!

Reply

timber May 27, 2008 at 21:10

всичко това въобще нямаше да се случи ако националсоциалистите и комунистите не си бяха поделили полша през 1940 или ако на хитлер баба му беше мъжка.

Reply

timber May 27, 2008 at 21:12

как?с дрънкане по форумите?грабвай калашника и тръгвай да организираш съпротивата в тексас

:-) :-P

Reply

борис May 28, 2008 at 12:42

Само така! Аз се чудя как чичко Сам не ги е избил или разселил русняците!

Reply

$$CRusader July 26, 2008 at 15:35

Мили деца от тази статия стигнах до мнението,че ние европейците сме
зверове и си оставаме варвари,само дето тия наши лидери ни настройва т по между ни и страдат само обикновенните хора,а власт имащите се отърват.
“Американците се мислят за велики,Руснаците са велики,благодарение на
България,а немците създават инструментите за унищожение им”

Reply

ExtremeCentrePoint July 26, 2008 at 18:29

Това не е статия , а превод от книгата “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″, за която вие очевидно не сте чувал. Английският Автор одавна минал детската възраст.

Книгата е интересна. Препоръчвам я … ако намерите 23$
;-)

http://www.amazon.com/Armageddon-Germany-1944-1945-Max-Hastings/dp/0375414339

Reply

NN August 12, 2008 at 21:11

Браво на куража на немците! Руснаците си ги знаем – пълни боклуци от сибирските степи.

Reply

NN August 12, 2008 at 21:50

Показателно също са и примитивните отговори на защитниците на руските евреи комунисти. Никакви факти не могат да предоставят и се забъркват в собствените си лъжи.

Reply

ExtremeCentrePoint August 13, 2008 at 0:00

Това не е статия , а превод от книгата “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″, за която вие очевидно не сте чувал. Английският Автор одавна е минал детската възраст.

Книгата е интересна и се продава свободно. Препоръчвам я … ако намерите 23$
;-)

http://www.amazon.com/Armageddon-Germany-1944-1945-Max-Hastings/dp/0375414339

Reply

ExtremeCentrePoint August 13, 2008 at 0:04

Да, но тази книга е за зверствата на комисарите срещу цивилното население в Източна Прусия през 1944-1945. Свободно се продава в Амазон, ако разбира се знаете какво точно е Амазон.

8)

Текстовете в линковете, които сте дал са в стил “24часа” и “Труд”. Този блог има друга аудитория. Едва ли ще са интересни за някого, но все пак мерси за труда.

Reply

ExtremeCentrePoint August 13, 2008 at 0:13

Да не би вие да сте и Бабий Яр?

:-)

Reply

NN August 13, 2008 at 0:47

Благодаря, разбрах. Не бях чувал за Амазон.

Reply

ExtremeCentrePoint August 13, 2008 at 7:49

Ю ар уелком! Радвам се че те запознах с Амазон. Дано да ти е от полза.

8)

Reply

Анонимен November 17, 2008 at 11:19

Просто ужасно! Трябва да се дава достояние на такива неща, за да знаят хората какво зло е войната. Тя отприщва най-низките инстинкти у човека. Ясно е, че зверства са извършвани от всички страни. Никой не може да оправдае тези хора, но и никой не може да ги съди. Това е работа на Господ. Но трябва да се говори за това. Войната е пир на сатаната.

Reply

Димчо Тенев May 4, 2014 at 21:07

Ь защо беше взривен Българския кораб Струма със 765 човека на борда, от Руската подводница щ213, фефруари 1942г. Защо се мълчи?

Reply

филип January 31, 2009 at 11:09

Никой не отрича престъпленията на нацизма и фашизма. Но защо ли БСП-арите , ужким модерна лява подскачат като ужилени когато някой покаже дори частица от далеч по-чудовищните престъпления на болшевизма и българския комунизъм. Отговорът е винаги от сорта “а вие що биете негрите в Америка. Да ама там отдавна не ги бият – даже стават президенти. А в България, продължават да бият българите – – поробени и икономически от бившата и настояща комунистическа номенклатура и национално от съдружника им Доган. Нито едно етническо насилие към българи не е санкционирано от закона за да не предизвиквало етническо напрежение.

Reply

филип January 31, 2009 at 11:17

Към др. Владова, която одобрява горещо престъпленията на червения башибозук, с довода че това било в отговор на фашистката агресия. Да ама Сталин и Хитлер бяха съюзници в началото на войната, а не Рузвелт и Хитлер, нали. Що не попита не оцелелите от Источна Прусия, а братята-славяни от Полша за делата на освободителите от 1939, или финландците, или хората от прибалтийските държави?

Reply

Anonymous April 7, 2017 at 8:27

„По онова време в Русия хал хабер от Хитлер нямат. “

Нямат, нямат. Нищо, че вече се бяха разбрали кой коя част от Полша да заграби. Нищо, че в СССР тайно от света обучаваха германски военни пилоти. Нищо, че посраната червена армия и Вермахтът правеха съвместни паради. Светата истина – пияната биомаса в СеСеСеРе-то хал-хабер си е нямала от Хитлер.

А ти явно си пристрастен към злоупотребата с лосион.

Reply

филип January 31, 2009 at 12:04

Наистина ли има някой който вярва на тъпака-агитпропчик, че германците за нищо не ставали, само бесели деца? Интересно президента му Гоце що не се вози в Чайка а в Мерцедес?

Reply

николов January 31, 2009 at 12:05

Наистина ли има някой който вярва на тъпака-агитпропчик, че германците за нищо не ставали, само бесели деца? Интересно президента му Гоце що не се вози в Чайка а в Мерцедес?

Reply

Sarakt February 16, 2009 at 22:54

До комунягите пишещи в коментарите. Вие не сте ли чели книгите на Виктор Суворов, Игор Бунич и Юрген Граф? А трябва!!! Защото тогава щяхте да знаете, че всъщност Сталин разпалва войната, а Хитлер просто е принуден да атакува пръв и с това спасява Западна Европа от съветска окупация, а и отлага с 4 години окупирането и на Източна Европа! А всъщност Хитлер избива между 300 000 и 500 000 евреи в концлагерите, но не с газови камери, а с глад, болести и изнурителен труд. Газови камери в германия няма, има такива “душегубки” само в СССР – творение на товарищ Сталин (според някои данни и на другаря Ленин.

Reply

Anonymous April 7, 2017 at 8:28

Нищо не е писал Сталин. Нищо. Само е подписвал.
Дивият грузинец само е подписвал заповеди за унищожаване на руските свине.

Reply

uhar May 15, 2009 at 12:28

Трябва да се изучи историята на Прусия и буржоазията като класа, за да се разбере защо ние сме в отбора на Православието. Начело с Русия.

Reply

ExtremeCentrePoint May 15, 2009 at 17:41

Да, ние сме в “отбора” на православните държави членки на НАТО и ЕС:

Гърция
България
Румъния

,а дай Боже скоро и Грузия, Украйна и Сърбия.

Русия не е в нашия отбор.

Reply

RUSS June 23, 2016 at 9:43

Пиян ли си или си циганин ?

Reply

Anonymous April 7, 2017 at 8:30

Онова, дето „всеки момент ще се разпадне“, от десетилетия „всеки момент се разпада“.
А „союз нерушимый“ отдавна е в небитието.

Reply

Deny June 9, 2009 at 14:07

Вземам повод от коментара на Георги Д и бакалските му сметки за понятието “справедливост”. Всъщност ако се подведем по логиката му следва, въвеждайки посткомунистическа справедливост да догоним числото от над 100 000 000 с такива като него :)

Reply

livin June 23, 2009 at 16:12

Да, възраждаща се Русия не е нужна на запада! Маринеску е обявен за военопрестъпник, а това че кораба е бил с изключени светлини и без обозначен червен кръст, което е задължително, англичанина срамежливо премълчава. А може би самите немски моряци са имали от какво да се страхуват, та нали “вълчата глутница” на адмирал Дьониц е потопявала всичко което плава без оглед на това дали е цивилен или военен съд! Как така нито един немски кореспондент не засне руските “изтъпления”? Жестокоста поражда жестокост! Никой не канил немците в Русия.

Reply

Joro September 26, 2009 at 18:08

И докато се случваха всички тези неща,Ротшилд и Рокфелер потриваха доволно ръце и пресмятаха печалбите си.Никога не забравяйте това!

Reply

Руси Ст. Русев December 1, 2009 at 14:40

Единствения подвиг тук е способността да прощаваш и най-тежкото посегателство. Това ни прави хора, колкото и много да е трудно. По-голямата баст от хората, включително и между нас – българите, намира основание да направи нещо лошо в това, което са направили другите, а престъплението винаги е престъпление. Затова сега китайците заселват нелегално Сибир, властта нехае или не може да се справи с тяхната регистрация на тези огромни територии, и както казват светите Отци на Църквата, китайците първо ще превземат Сибир, после европейската част на Русия, а след това – останалата част от света, без да могат да я управляват.

Reply

shokersun December 25, 2009 at 1:32

Първо искам да препоръчам филма “Анонимна в Берлин” http://zamunda.net/details.php?id=198458&hit=1 -филма е забранен в Русия,много е добър и представя истинското лице на червените азитски орди.Преди Иванович или някоя друга болшевишка подлога да се обади искам да спомена,че лично прадядо ми е криел дъщерите си в купчина от слама за да ги спаси от руските пияни селяндури.

Второ ще копирам цитати от книгата:DIE FLUCHTLINGE
(Die Vertreibung der Deutschen im Osten)
ot Gunter Boddeker 1980 Herbig Verlag…

-ОКРЪГ ФРИДЕБЕРГ/ГРАДЧЕ БЕРЛИНХЕН:ВЛИЗА ЧЕРВЕН ВОЙНИК(ЧВ)И СРЕД ГРУПА ГЕРМАНСКИ БЕЖАНЦИ МАЙКИ И ДЕЦА ПОСОЧВА 13Г.МОМИЧЕ,ТО НЕ МРЪДВА,ОНЗИ КАЗВА-ИМАТ 5МИНУТИ МОМИЧЕТО ДА ИДЕ В ДРУГАТА СТАЯ,АКО ЛИ НЕ ИЗБИВА ВСКЧИ БЕЖАНЦИ…И ПОЧВАТ ДА ГО УГОВАРЯТ ДА ИДЕ…МАЙКА МУ СТОИ ОТСТРАНИ В ШОК…МОМИЧЕТО ОТИВА СЛЕД 5МИН…ОНЗИ Я…НО НЕ СЕ УДОВЛЕТВОРЯВА,НЕДОВОЛНО Е КОПЕЛЕТО…ДАВА 13ГОДИШНАТА НА ДРУГ ВОЙНИК А ВРЪЩА СЕ И ВЗЕМА МАЙКАТА НА ДЕТЕТО,А ТЯ Е БРЕМЕННА И ПОЧВА НЕЯ В ЕДНА И СЪЩА СТАЯ МАЙКА И ДЪЩЕРЯ ОТ ДВАМА…

-СВЕЩЕНИК БАРКОУ СВИДЕТЕЛСТВА(ЩЕ ГО ПРЕВЕДА):”ОТ КЪЩАТА СЕ ЧУВАШЕ ВИЕНЕ/КРЯСЪЦИ,А ПРЕД ДОМА БАЩА НА КОЛЕНЕ КАЗВАШЕ-ЧУВАТЕ ЛИ,ТЕ ИЗНАСИЛВАТ 12Г МИ ДЪЩЕРЯ ЗА 5-И ПЪТ ПОРЕД!”…

-10МАРТ1945 ЛАУЕНБУРГ:В ТАЗИ НОЩ ЧЕРВЕНИТЕ ВОЙСКАРИ ИЗНАСИЛВАТ МАСОВО ГЕРМАНКИ ПО 45 ЧОВЕКА ДОРИ ВЗВОД НА ЖЕНА…ДЕСЕТКИ ЖЕНИ ПРОСТО УМИРАТ СЛЕД ТОВА ТАКА НА УЛИЦИТЕ ПРЕД БЛИЗКИТЕ СИ И ПРЕД ОЧИТЕ ИМ…СЛЕД ТАЗИ НОЩ НА СУТРИНТА 600ГЕРМАНЦИ ТЕХНИ РОДНИНИ СЕ САМОУБИВАТ СЛЕД ВИДЯНОТО ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ ДЕЦАТА ИМ НА ТЕЗИ ЖЕНИ И МАЙКИ…

-СЕЛЦЕ БЕРВАЛДЕ:ФРАУ М.Х. НЕ ИСКА ИМЕТО И ДА СЕ ЗНАЕ- В ХАМБАР БИВА ОБЕСЕНА СЕСТРА И,МЪЖА НА СЕСТРА И И ЗАДУШЕНИ В СЛАМАТА ДВЕТЕ ИМ ДЕЦА,ТЯ ОТ ПОБОЙ С ПРИЛАДИ ГУБИ СЪЗНАНИЕ И ТОВА Я СПАСЯВА…СВЕСТЯВА СЕ,ВИЖДА ТРУПОВЕТЕ И ОТИВА КЪМ РЕКАТА ДА СЕ САМОУБИЕ…ЧЕРВЕН ОФИЦЕР Я ИЗВЛИЧА ЗА КОСАТА НО НЕ ЗА ДА Я СПАСИ А ЗА ДА Я…НЯКОЛКО ДНИ,А ПОСЛЕ ОМРЪЗНАЛО МУ Я ДАВА НА ПОДЧИНЕНИЕТЕ СИ…

-УЧИТЕЛ ОТО ФРИЧ НА КОРАБ “КАРЛСРУЕ” Е С ТРИТЕ СИ ВНУКА,ЖЕНА СИ И ДЪЩЕРЯ СИ МАЙКАТА…ЧЕРВЕНА ПОДВОДНИЦА ТОРПИЛИРА КОРАБА,ДАВЯТ СЕ МАСОВО…ТОЙ СЕ СПАСЯВА ИЗМЪКВАТ ГО МОРЯЦИ ОТ ДРУГ КОРАБ…ТОВА Е КРАЯ ЗА ЖЕНА МУ,ДЪЩЕРЯ МУ И ДВАМА МУ ВНУЦИ…ТРЕТИЯ Е НАМЕРЕН В ТРЮМА ЗАВИТ В ОДЕЯЛАЦЕ ОТ СЪЩИТЕ ТИЯ МОРЯЦИ СПАСЕН…ДЕТЕТО Е БИЛОНА 2,5ГОДИНКИ БЕБЕ И МОРЯЦИТЕ КАЗВАТ ЧЕ СЕ Е ДЪРЖАЛО С ДВЕ ВКОПЧЕНИ РЪЦЕ УДИВИТЕЛНО ЗДРАВО И ДОБРЕ НА НЯКАКЪВ ОТКЪСНАТ ПЛОТ…

-ФРАУ КЛАРА ЗАЙДЛЕР СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ДАНЦИГ(И ТОВА ЩЕ ПРЕВЕДА):”ЕДНА МЛАДА ЖЕНА С ДЕЦАТА СИ СЕ ЗАСИЛИ ДА СЕ СКРИЕ БЯГАЙКИ КЪМ НЯКАКВО ПОДЗЕМИЕ/МАЗА,НО Я ХВАНА ЦЯЛА БАНДА(ЧЕРВЕНИ ВОЙСКАРИ).ДЕЦАТА КРЕЩЯХА:”МАМА,МАМЕНЦЕ!”ТОГАВА ЕДИН РУСНАК УБИ ВСИЧКИТЕ ДЕЦА ЗАСТРЕЛВАЙКИ ГИ.МАЙКАТА ПОСЛЕ МНОГОКРАТНО ИЗНАСИЛВАХА СЛЕД КОЕТО БЕДРАТА И ЦЕЛИ БЯХА НАДУТИ/ИЗТРИТИ/КАК ДА КАЖА-ПОДУТИ.ТЯ НЕМОЖЕШЕ ВЕЧЕ ДА ХОДИ И ПЪЛЗЯ.ИЗПЪЛЗЯ КЪМ РЕКАТА ЗА ДА СЕ УДАВИ.”

-ДВА МАТРОСА ОЦЕЛЕЛИ ОТ “ВИЛХЕЛМ ГЮСТЛОВ” РАЗКАЗВАТ:ЕДНА ЖЕНА СПАСЕНА ОТ ТЯХ В ЛОДКАТА СПАСИТЕЛНА ИДВАЙКИ В СВЯСТ КАТО В ОПИЯНЕНИЕ ИМ КАЗАЛА-ПЪРВОТО И ДЕТЕ ПРИ ТОРПИЛИРАНЕ НА КОРАБА БИЛО ЗАТРУПАНО ОТ ПАДАЩ БАГАШ ИЛИ “МЕБЕЛИ” В КОРАБА…ВТОРОТО И ДЕТЕ ИЗЛИЗАЙКИ НА ПАЛУБАТА ГО ПОМИТА СТЪПКВА ИЗПАДНАЛАТА В ПАНИКА ОГРОМНА ТЪЛПА…ТРЕТОТО НЯЙ МАЛКОТО Е БИЛО В РЪЦЕТЕ И…КОГАТО СКАЧА ВЪВ ВОДАТА ГОЛЯМА ВЪЛНА ГО ИЗХВЪРЛЯ ОТ РЪЦЕТЕ И В НОЩА И ТЪМНАТА ВОДА…ЖЕНАТА РАЗКАЗАЛА ТОВА НА ДВАМАТА МАТРОСИ,ПОСТОЯЛА,ПОГЛЕДАЛА ПРАЗНО И МАЛКО СЛЕД ТОВА УМРЯЛА…

-ЩЕ СПЕСТЯ РАЗКАЗА НА ФРАУ И.К. ОТ ГУМБИННЕН БЕЖАНКА…КАК МИНАВА В ЗИМАТА И БУРЯ КИЛОМЕТРИ ПЕШ,КАК ГУБИ ВЪЗРАСТНИЯ СИ БАЩА-КАК РОВИ ЗА ДА ПОГРЕБЕ БАЩА СИ ДО НЯКАКЪВ ПЪТ А НЕМОЖЕ ЗАЩОТО Е ЛЕД И КАМЪК ЗЕМЯТА…И ДА-КАК РАЖДА МЪРТВО ДЕТЕ С ПОМОЩА НА ЕДИН ВОЕНЕН ДОКТОР,А ЗАРАДИ ТОВА МЪРТВОРОДЕНО ТЯ БЯГА НЕ ЗА СЕБЕ СИ…

-ЩЕ СПЕСТЯ И КАК НА ЕДНА ГАРА ГЕРМАНСКИ СВЕЩЕННИК ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕ МОЛИТВА ЗА 30 ДЕЦА ПРОСТО ЗАМРЪЗНАЛИ ПО ПЪТЯ В ОТКРИТИ ВАГОНИ ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1944-1945…ВЛАКА НАМАЛИЛ НО НЕ СПРЯЛ ЗА ДА БЯГАТ ХОРАТА ОТ ИДВАЩИТЕ И ЧУВАЩИ СЕ НАЗАД ЧЕРВЕНИ ТАНКОВЕ А ДЕЦАТА В ДВИЖЕНИЕ СА БИЛИ…ИЗХВЪРЛЕНИ ДА КАЖА ТАКА…ТА ИМАЛО ЛИ Е КОЙ ДА ГИ ПОГРЕБЕ,САМ СВЕЩЕНИКА САМО МОЛИТВА Е ПРОЧЕЛ…

-ГРАДЧЕ РЙОССЕЛ 29ЯНУАРИ1945 ФРАУ Е.С.:РАЗКАЗВА КАК ЖЕНИ И СТАРЦИ СА СЕ МОЛИЛИ”О МОЙ БОГ,ДАЙ НИ ДА УМРЕМ!”СЛЕД ПЪРВИТЕ ИЗНАСИЛВАНИЯ…ХОРАТА СА БИЛИ ДЪРЖАНИ НАБЛЪСКАНИ ЗАЕДНО А ВЛИЗА ЧЕРВЕН ВОЙНИК И СИ “ИЗБИРА” БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДЕН НОЩ…ФРАУ Е.С. РАЗКАЗВА КАК СЛЕД ПЪРВАТА НОЩ ОЩЕ НЕИЗНАСИЛЕНИ МЛАДИ МОМИЧЕТА СА СЕ САМОУБИЛИ ЗА ДА НЕ ПОПАДНАТ В РЪЦЕТЕ НА ЖИВОТНИТЕ ЧЕРВЕНИ…СЪС СТЪКЛА СА СЕ САМОУБИВАЛИ УМРАЙКИ В СТРАШНИ МЪКИ И ГЪРЧОВЕ ПОРАДИ ТОВА ЧЕ СТЪКЛОТО НЕ Е ВЛИЗАЛО ТОЛКОВА В КОРЕМА ИЛИ ГРЪДТА…

-ФРАУ ЙОЗЕФИНА ШЛАЙТЕР РАЗКАЗВА КАК МОМИЧЕНЦЕ ВНУЧКА СЕ Е МОЛИЛА НА СТАРИЯ СИ ДЯДО ДА Я УБИЕ НЯКАК ИЛИ ЗАДУШИ СЛЕД КАТО НА ТОВА ВЕЧЕ НЕ ДЕТЕ А СТАНАЛО “ЖЕНА” СА СЕ ИЗРЕДИЛИ ОНИЯ ЖИВОТНИ ЛИ…(ДА НЕ ОБИЖДАМ ЖИВОТНИТЕ,НЕ)НЕЗНАМ КАКВИ…

-НЕММЕРСДОРФ:НАЙМАЛКАТА ИЗНАСИЛЕНА И ЗАБЕЛЕЖИ УБИТА СЛЕД ТОВА Е БИЛА…НА КОЛКО,А…НА КОЛКО…НА 8Г И ТОВА МЕЖДУНАРОДНА КОМИСИЯ ГО Е УСТАНОВИЛА МЕДИЦИ…А НАЙ-ВЪЗРАСТНАТА НА КОЛКО…НА 84Г…

-МОГА ДА ПИША ЗА РАЗСТРЕЛ С КАРТЕЧ,ЗА ГРАНАТИ ХВЪРЛЕНИ В ЦЪРКВА С ХОРА,ЗА ЗАПАЛЕН ГЕРМАНСКИ МЪЖЕ СЛАВА НА БОГ ПОНЕ НЕ ЖЕНИ,ЗА ТОВА КАК ЧЕРВЕНИТЕ ВКАРВАТ ТЕЛЕФОННА НА СЛУШАЛКА НА ЖЕНА ЕДИКЪДЕ…ЗА ЩИК ТАМ…ЗА КАКВО ЛИ НЕ…НО ЩЕ СПРА…

СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ТИЯ ОТ ИЗТОК СА АРМИЯ…НЕ…АРМИЯ ОТ ИЗНАСИЛВАЧИ-ТОВА ДА,ДА!!!!!!!!!!

Reply

shokersun December 25, 2009 at 15:00

Добре би било според мен да се направи нова статия за руските зверства от книгата DIE FLUCHTLINGE

Reply

shokersun December 25, 2009 at 16:12

Книгата и цитати сa преведени oт german_tiger http://www.vbox7.com/user:german_tiger

Reply

Anonymous January 26, 2010 at 20:02

ti si goliam idiot !!!

Reply

Справедлив March 5, 2010 at 15:42

Във войната няма справедливост. Никой не гали с перце врага. Хуманизма на съветските хора е изпарен още през 1941 година след превземането на Елня. Частицата останал хуманизъм е окончателно изкоренен с Приказ 277. “Отступать некуда. Жизнь только впереди. Позади только охранники из НКВД. Не убил, значит тебя убьют” Не Москва, не Ржев, не Сталинград и не Курск, а този указ обръща хода на войната. Преди да се правят на съдници въпросните автори, нека да си помислят, как те биха реагирали на милионите зверства извършени от войниците на Вермахта и ако сред жертвите са майките, бащите или братята им. Колкото до обезлюдената Померания то идеята е на Чърчил и преместването на клечките. Книгите показват само как това е станало.

Reply

Мартин March 5, 2010 at 16:34

Войната е по принцип жестоко нещо и когато човек не я е преживял лично трудно може да дава оценки.Но ту някои непрекъснато ми навират под носа тезата колко справедлив бил гнева на “великите” съветски войници след всичко случило се в първия етап на войната.Само че хайде да си отговорим на въпроса защо го имаше този първи етап,защо го имаше 22.06.Какво търсеше тази чудовищна 8000000 съветска армия на границите с Германия и Румъния.Само в крайграничните западни съветски военни окръзи са разгърнати над 11000 танка и още около 8000 във втория ешалон на Съветската армия.Те за какво са били струпани там-просто за красота ли?И какво щеше да стане с Европа ако Хитлер не се беше решил на този самоубииствен ход на 22-ри.Дали границите на СССР нямаше да стигнат до Атлантика?Така че хайде по-кротко с изводите колко жестоки са били германците и как руснаците са раздавали справедливо възмездие.

Reply

Иван September 2, 2010 at 6:54

За източна европа комунизма е нанесъл повече вреди от фашизма. Включително и за Русия и руския народ.

Reply

иван October 17, 2010 at 18:11

Амииии.. Да споменем само избитите по лагерите….. Във всички соцстрани. А тези дето са убити с глад в СССР. И са докарани до канибалство.
За нашите е просто срамно лансирането на македонизма

Reply

Торбеш October 18, 2010 at 9:08

Какви били вредите от комунизма???
Бассси свръхнаглия въпрос!!!
… Така пита стоящият на вишката на концлагера с картечница в ръка.
Естествено ли е да не знае нищо за живота на избитите от него?!
На чужд гръб и сто комунизма са малко.
ИЗРОДИ!!!

Reply

AS October 15, 2010 at 12:20

Глад, мизерия, нисък стандарт на живот спрямо западните държави, разбита икономика и т.н. и т.н. Ако комунизма настина беше истински съперник на капитализма то той нямаше да се срути през 1989г. распадна се защото не можеше вече икономически да се издържа.

Reply

Весо January 18, 2011 at 13:11

Руснаците са постъпили с германците както германците с тях.Аз не си представям как, някой ще избие семейството ми, ще запали къщата и аз няма да направя същото с него и рода му.Наречете ме както искате.В стария завет пише око за око.
Искам и друго нещо да споделя.Баба ми Бог да я прости ми е разказавала за немските военни.Когато отишли в селото им те никого не са обезпокоили.Отишли са като при свои.Вечер са спали в училищните стаи, а през деня са ги напускали за да могат децата да учат.Вечер немски войник не е потропал на ничия врата, и от никой нищо не е взел насила.Поискали жените от да им месят хляб и след това са си плащали, а на малките дори са давали бонбони.Казвала ми е, че войниците са били винаги чисти и обръснати с лъскави ботуши.Селото на баба се казва Стъргел.
И тук е момента пък да напиша за съветските военни.Груби, мръсни, нахални.Взимали каквото си поискат, спели по домовете на обикновените хора и го удряли на аванта.
Най-показателното за тях – руски войник убива човек заради хубавите му ботуши, които отказал да даде доброволно.

Reply

Иван January 18, 2011 at 14:56

В стария завет пише око за око.

Значи си евреин!

Reply

Иван January 18, 2011 at 14:58

За останалото су прав!

Reply

Весо January 18, 2011 at 15:08

Не пич не съм евреин това го написах заради тези които ще си кажат, че не е хуманно и християнско и тем подобни

Reply

Весо January 18, 2011 at 18:29

Все пак тук са били като при хора, които са техни съюзници.Все пак е нещо подхода им към местното население.Нито са насиливали, нито са грабели и навсичко отгоре са си плащали за хляба.Руснаците уж също са били на гости у съюзници след време ама държането им е съвсем различно.Чел съм даже, че дори на Г.Димитров не му е било приятно да гледа безчинствата им сред населението и писал до Сталин да издаде заповед да се кротнат малко, че вече не се търпяло.
Каквото и да е последно време като чели мнението ми за немските войници е много по-добро.
Вярно лошите германци са искали са да избият циганите ;) дето сега ни смучат от заплатите все повече и повече ама има нещо, което буди уважение към тях.
Ама това са други теми.Одеве ме нарече еврейн, сега да не кажеш, че съм и расист :)

Reply

Весо January 18, 2011 at 18:29

Все пак тук са били като при хора, които са техни съюзници.Все пак е нещо подхода им към местното население.Нито са насиливали, нито са грабели и навсичко отгоре са си плащали за хляба.Руснаците уж също са били на гости у съюзници след време ама държането им е съвсем различно.Чел съм даже, че дори на Г.Димитров не му е било приятно да гледа безчинствата им сред населението и писал до Сталин да издаде заповед да се кротнат малко, че вече не се търпяло.
Каквото и да е последно време като чели мнението ми за немските войници е много по-добро.
Вярно лошите германци са искали са да избият циганите ;) дето сега ни смучат от заплатите все повече и повече ама има нещо, което буди уважение към тях.
Ама това са други теми.Одеве ме нарече евреин, сега да не кажеш, че съм и расист :)

Reply

Иван January 19, 2011 at 7:07

За евреина се шегувах – цитираше стария завет! Ясно е, че не си! Иначе ми допадат вижданията ти по тези въпроси! И определено не си расист!

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 21:21

Иванов , железен , но,,,,,,,,,,,,, малоумен кадър за чуждо влияние ! Да ни осветлите по въпроса , как руската подводница ни освободи от кораба ” СТРУМА ” ??
С БЪЛГАРИ И ЕВРЕИ НА БОРДА , НА ПЪТ ОТ ВАРНА ЗА ИСТАНБУЛ , БЯГАЩИ ОТ ХИТЛЕР ?
Или , защо азиатските “освободители” бомбардираха Г. ОРЯХОВИЦА , РУСЕ , И др .
Или , защо мръсните чекисти съсипаха град БАЛЧИК С КОРАБНИТЕ ЕДРО-КАЛИБРЕНИ ОРЪДИЯ ПРЕЗ 1916г ?
Без да е гръмнала 1 българска пушка срещу тях ??
А червени , полу-български , полит-курви и мастии , минали инструктаж в МОСКАУ тровят нашия живот вече 65 г !!
Помниш ли ,че заради Русия дадохме 30 000 убити войници в Унгария като съюзници на анти-хитлериската коалиция, А КОГАТО ВОЙНАТА СВЪРШИ- БЯХМЕ НАКАЗАНИ С 800 000 000 златни шв. франка репарации на Русия ??
От гладна България на Руските Еврейски банкери !!
А 10 000 000 златни лева на Русия за разноските по Руско-Турската война ?? От бр.1 на държ. вестник от 1881г ??
Тука е ключа на бараката !! какви освободители ? ЛЕШОЯДИ !!

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 21:23

Мили братя !! В Бургас има паметник в чест на 2 руски солдата ,загинали от препиване със спирт от 1 работилница ! А бе ,тия пиянгури ,вместо да ни освобождават , крадат и пият на поразия ! В София още има стари хора ,които помнят ,как потропвайки със руските ботушки по тротоара ,гладните , и бедни руски същества ,при вида на някой наперен българин ,или интелигентен софиянец , му подвикваха -” БУЛГАР ,СДАВАЙ ЧАСЬИ !! ”
Т. Е. – бързаха да го освободят !! От това , което българина има в повече от гладните руски бандюги !!
А на оня дядо от Габровско ,помните ли , дето се оплака в вестник “Демокрация” през 90-те- ” конфискуваха ми коня със инвентара , и ми откраднаха бакърената лозарска пръскачка ” !!
Е , питам аз Гоцето , ченгенцето , с тая лозарска пръскачка в Велика Германия руските пияндета асмите на германците ли са пръскали ? против ръжда ? или паяк ?
инфантилни безродници ! деца на терористи , и Московцки парашутисти !!

Reply

Иван January 21, 2011 at 12:24

>В Бургас има паметник в чест на 2 руски солдата ,загинали от препиване със спирт от 1 работилница !<

Че то си е за паметник! Ама зависи какво пише на него! А ако е истината може да мине даже за бележителност!

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 21:46

АЛФОНСО – РАШЪН ШИПИОН !!
” А тук ни вадят някакви си сърцераздирателни сценки от които трябва едва ли не да
съжаляваме немците задето са опустошили цялата европейска част на Русия и са изгорили сума ти народ в газови камери! Ей това е опасен неофашизъм”
ЛЪЖА !
ПОЛОВИН ИСТИНА Е ЛЪЖА !
ЗАЩО Болшевишките хлебарки криеха 60 год , че КРАСНАЯ армия са също скотове , мародери и крадци , неграмотна измет ?
Защо не ни се казваше за Съвецките , т.е. руските концлагери , Соловецкие острова — много ли е срамно ?
Сега вече знаем за долната руска измет !!
По-точно , за ония , които ги направиха такива за 70 год !!
Боже ,пази България от алчни евреи !
Първа газова камера – камион , е създадена от руски евреин , комисар , през 1936г в Москва ! ДУШЕГУБКА ! Дима от ауспуха- право във фургона отзад !!
Да убива християни !

Reply

товарищ пенсионер January 20, 2011 at 22:05

И докато се случваха всички тези неща,Ротшилд и Рокфелер потриваха доволно ръце и пресмятаха печалбите си.Никога не забравяйте това!

Reply

shokersun January 25, 2011 at 0:54

Типичен отговор за комплексиран комунист

Reply

Иван January 25, 2011 at 15:29

Червена бабичка….

Reply

ФИЛИП February 3, 2011 at 0:56

Дами и господа, ще си позволя да възразя на всички. Не руснаците и германците са извършили всичките тези зверства – извършили са го комунистите и националсоциалистите. Което доказва че разлика между тях няма. Ще обърна внимани и на друго: досещате ли се защо се говори все за фашизъм? Ами такъв в Германия не е имало. Фашизъм има в Италия. Хитлер е фюрер на нацисткия райх. Социализмът на КПСС и нейните вождове се отличават само с представката “национал”. И още – много голяма част от цивилното население загива поради заповедтта на сталин да се унищожава всичко при отстъплението на червената армия – изгаряли са всички села и после представят това като дело на немците. Хитлер и Сталин са двама другари палачи и престъпници които се хващат гуша за гуша като не могат да си поделят света. Хитлер също убива милиони германци, не само евреи – всички антифашисти. Но най-голямата трагедия на руския народ е че го превръщат в стадо добитък, което върви на заколение под бича на Сталин, мре във войната, мре преди нея и след нея, докато го превърнат окончателно в Хомо советикус. За жалост след окупацията на България и с нас се случва същото – погледнете как отново всичко е под властта на комунистическата номенклатура от всякакъв вид – ченгета, наследниците на ЦК на БКП, мутри, олигарси и червени мошеници. Така че не се вторачвайте в миналото – България както и Русия трябва да се освободят най-после от червената проказа. Иначе няма никакво бъдеще – за нито един честен човек у нас.

Reply

АНГЕЛ НИКОЛОВ February 3, 2011 at 1:09

ДРАГИ СЪФОРУМЦИ, МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ТОВА КОЕТО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА СЪВЕТСКАТА ОРДА НАХЛУЛА В БЪЛГАИЯ> ТОВА ЗА НАС Е ПО-ВАЖНО.

Reply

Петър February 8, 2011 at 12:20

Абе хора, я се вземете в ръце!!! Хубава статия, но кога ще сяпрете най-сетне да повтаряте болшевишките и еврейските измишльотини са престъпленията на СС и Вермахта? Не се ли усещате, че само наполовина сте си отворили очите???!!!

Reply

alcom4 November 5, 2011 at 22:29

Tezi diplomati s agenturni dosieta ,kato kadrovi oficeri ili sutrudnici na chervenata DS/durzavna sigurnost/…protestirali ..molja Vi se ..zashtoto gi uvolnjavali! Ami che te sled kato sa zavurshili razuznavacheski shkoli v chervena Russia/USSR/ , sa sluzili za druga durzava.Sega Bulgaria e chlen na EU i NATO i tezi hora sa “prioriteti” ot minaloto i NJAMAT MJASTO V SEGASHNOTO BULGARSKO VUNSHNO MINISTERSTVO!Te bili golemi “specialisti”..da ama “vulkut kozinata si meni no nrava ne!”Tija hora” sa v osnovata na vsichkite “dirizirani” vunsno-politicheski provali na Bulgaria.Te sa v osnovata na ogromni dalaveri i iznasjane na kapitali ,v diriziranija ot Moskva grabez na bulgaqrskata ikonomika!Te sa horata ,koito pod komanda se stremjat vmesto da pomagat za dobroto ime na Bulgaria — da ja zlepostavjat pred zapadnite diplomaticheski institucii i pred zapadnite politici…za da nebi da ni “haresat” zapadnjacite sluchaino!TE TIJA KOMUNJAGI-DIPLOMATI-AGENTI NA STARITE CHERVENI SPEC-SLUZBI NE SA I NE MOGAT DA BUDAT… “BEZPARTIJNI” I RODOLIUBCI! Tezi hora sa simvol na predatelstvoto i bi trjabvalo da budat sudeni za shpionaz v polza na chuzda durzava!I to se znae koja durzava…polu-feodalnata imperska Russia!

Reply

alcom4 November 5, 2011 at 22:42

Smurt na komunjagite i komunizma!Tova e naj-razumnoto!

Reply

alcom4 November 5, 2011 at 22:45

A Toshko Zivkov kazvashe che :”Kudeto chervenata armija stupi…treva ne nikne ta kamo li ..kontra-revoliucija!”Ama maj che e bil prav tova praveshki selski tarikat i polu-ciganin….:(:(

Reply

Reformed November 9, 2011 at 10:05

И българите сме се изказали за Червената армия /не знам кой е авторът и през коя година е написано/

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със как Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазаше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.

Reply

vekovst November 9, 2011 at 17:32

Боже, боже, колко мъка… ! Този “Chervenoarmeec” е живял в дребна частица от човеш –
ката история но е погълнал най-злобната идеология! Е, питам се – казват : Човек за човека
е брат! Кой разумен човек би го познал за брат !!!

Reply

гггггггггггггггггг February 4, 2012 at 17:26

Ала гер ком ала гер!
Немците пърдейки гордо, избиваха руснаците ,които бяха тор,а след това господ им даде да изпитат това което бяха причинили .
И най важното !!!!
Бъдете сигурни че броя на убитите от руснаците немци :цивилни и военни в никакъв случай не е по голям от броя на убитите руснаци такива. По скоро е многократно по малък.Така че е хубаво да се мисли преди да се осъждат руснаците.
Ние така и не защитихме честа на избитите българи от гърци сърби турци ,нито защитихме изконни български земи и население от насилствена асимилация от същите тези….Ами затова сега загиваме бързо и качествено.
Отмъщението има своето значение и място в човешките отношения.такъв е извода от лиядолетната човешка история каквото и да скриваме срамежливо.

Reply

Nosfrt January 15, 2013 at 11:42

ВЪПРОС ЗА ВСИЧКИ.
Можете ли да ми кажете какви престъпления са извършили немците на территорията на СССР? Аз за такива не знам. Онези които бяха “немски” все повече стават руски, като Катин, бабий яр и т.п. Войникът на СС и сега си остава като пример не само на стриктност и изпълнителност, но и корректно отношение към населението на завоюваните территории от Рейха.

Reply

Гаврил March 20, 2013 at 15:43

Русия и САЩ са две марионетни на еврейството държави,чрез тях евреите осъществяват плана си за световно господство! А доколкото Червената армия, на всички звества и ГЕНОЦИДЪТ НАД ГЕРМАНЦИТЕ не се дава никаква гласност,но за сметка на това по телевизиите ежедневно ни облъчват със сълзливи филми за т.нар. холокост и за т.нар. “срасение на българските евреи”,за които изобщо не е имало план да бъдат избивани,изобщо Германия не е имала за цел да избива евреи по това време! Всичко това за холокоста е една долнопробна лъжа,набор от фалшифицирани документи,числа и снимков материал,с няколко думи – чисто промиване на мозъка!
Трябва да има възмездие за този страшен и покъртителен геноцид извършен над германците,та и над всички европейски народи,извършен от съюзниците,с най-дейно участие на СССР, чийто днешен приемник е Руската Федерация! Русия трябва да се извини на цяла Европа и да поднесе специални извинения на Германия,като и плати обежтетения! Също така трябва да се възстановят старите граници на Германия,за чийто суверенитет са проляли кръвта милиони германци!

Reply

Anonymous April 28, 2013 at 22:13

Малко им е било. Да помнят немците и да внимават за вбъдеще.

Reply

1984 May 9, 2013 at 13:22

Я да те видя ти ако беше потомък на едно такова пострадало от азиатската изродщина семейство,щеше ли да говориш така!?Не те е срам!!! Бог ще те накаже за думите ти!!!
Горките германци,преживели са същото каквото и ние по време на кланетата покрай Априлското въстнаие,но с много по-огромни мащаби!!!
Върни си думите назад! Защото ако ти беше тогава там сигурно щеше да се наакаш преди да те разчекнат на каруците!

Reply

Раник56 September 14, 2013 at 12:09

Всичко това нямаше да се случи ,ако Войниците на онзи Идиот не бяха преминали Границата на СССР през 1941г.
Когато Звяр влезе в Къщата ти – и те хапе …просто взимаш Пушката и го Трепеш … Гониш го до Дупката му и там … го Заравяш .
Автора на Статията трябва да знае ,че и в наши дни … 21-ви Век – Държавите в които има Въоръжени Конфликти … Положението е абсолютно С Ъ Щ О Т О .
Стига се Ревали за Събития от преди 70 години – Победителите не ги Съдят .
Америка хвърли Атомни Бомби над Япония …когато Войната вече беше Приключила ?! Кажи нещо – за това … 6-ти Август 1945г. ?!

Reply

Anonymous July 24, 2014 at 17:45

Тубо, ако не знаеш през офанзивата Тет , виетконговците и северовиетнамските комунистически терористи избиват своите виетнамски братя в старинният град Хюе. Става дума за най малко около 5 хиляди души. Това са потвърдени данни само за този град, а от другите също жертвите са хиляди.
Колкото за случаят в Ми Лай, то посмали малко цифрите , защото не са верни с цял порядък. Освен това този случай е едно от редките изключения на военни престъпления от армията на САЩ през 10 годишната война.
Има много повече престъпления на самите виетнамци към други виетнамци, и то на северовиетнамци към южновиетнамци – атентати, партизански рейдове в градовете и т.н.
По-добре се огледай в посока Афганистанв периода 1980-1989г., ако искаш да научиш нещо за военните престъпления.

Reply

Ulian July 25, 2014 at 10:53

Rusnacite sa divaci i varvari, bili sa takiva, sa takiva i shte ostanat takiva, za razlika ot nemcite koito pod diktata na nacional socializma – brata bliznak na komunizma sa prevurnati v takiva za 10 godini. Predi tova i sled tova nemskiat narod e bil, e i ostava normalen, neshto koeto ne mozhe da se kazhe za ruskata izmet!

Reply

Тони March 14, 2016 at 21:31

,,Повече от 100 милиона души в хитлеристка Германия, се оказват в тъмен лабиринт, където ги чакат ужаси, много по-големи от тези, на които са били подложени западните страни по време на войната.”

Значи излиза че от 1939-та когато населението на Германия е малко над 69 милиона и започва война срещу всички до 1944-та тоест за пет години населението на Германия се е увеличило с около 30 милиона души. А в момента 72 години по късно,72 години БЕЗ война населението на Германия няма и 90 милиона. Интересно.

Reply

БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР June 12, 2018 at 23:38

ПРИМЕРЪТ на нашите героични ДЕДИ от фронтовете на Първата Световна Война 1914-1918 г. е кристално ясен : ” САМО изтребление – ” до крак ” – без милост , на дивата Руско-азиатска сган ……! “

Reply

Dimko July 18, 2020 at 19:22

Здравейте любопитковци, бих искал и аз да се включа в коментариите.

Reply

Dimko July 18, 2020 at 20:31

И така, според мен е много добре че такива неща като ВСВ все още предизвикват комента-рии и търсене на истината. Първо като встъпление искам да кажа че това е една от люби- мите ми теми за разговор и затова съм говорил с много руснаци, питайки ги много неща свързани с войната, но често съм им задавал въпроса – КОЙ СПОРЕД ТЯХ Е УБИЛ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ, ХИТЛЕР ИЛИ СТАЛИН? В повечето от отговорите Сталин е “първенеца”. Гово-ри се за масовия героизъм на руския войник. Мисля че това е меко казано пресилено. Бол- шинството от тези войници са обикновенни бедни, наплашени и живеещи мизерно хорица, виждащи огромната некомпетентност на управляващата пар- тия, но знаещи че всяка тяхна съпротива, дори и на думи, дори и на шега, ще ги прати в ГУЛАГ (концлагер) или на разтрел. На фронтовата линия са били лошо въоръжени, до-като заградителните отряди зад тях са били с автомати и картечници и не са проявявали милост, защото ако проявят такава веднага ги пращат на предната линия, ако разбира се не ги разстрелят колегите им по бързата процедура. И така, обикновенният бойник не е имал голям избор – или да атакува немците и при добър късмет да стигне до окопите им, където да се скрие, или назад под куршумите на своите от заградителните отряди, където въобще нямат шанс да останат живи. Затова още при първият възможен случай са се пре-давали и то забележете, масово. Само през първата година са се предали над милион и половина руски войници и офицери заедно с оръжието си. Милите, нещастни, наивни войничета са се надявали на някаква милост от чуждите, след като не могат да очакват такава от своите… Впрочем, на много места, в Украйна, Литва, Латвия, Естония, дори в руски и беларуски селца намците са посрещани по християнски обичай с хляб и сол като освободители. За съжаление, ръководната немска върхушка заради промитите си мозъци и заблудата че са висша нация не успява да оцени и да се възползва от шанса да приобщи месните на своя страна. Всъщност под термина “фашистки войници” трябва да се разби- ра огромно разнообразие от войници от почти всички европейски страни. От Испания, Италия, Словакия, Чехия, Унгария, от Балтииските републики, от Румъния над милион и половина и от България нито един. Говори се за зверствата на фашистите над мирното население. Да, имало е такова и то в масови размери, но винаги има някакво НО и то е че повечето зверства са извършвани от месни помагачи, като най-много са се стараели украинските националисти. Дори в концлагерите в Германия, Полша и Русия, зверовете в човешки облик са били преоладаващо украинци и (забележете) поляци… В някой руски села е имало случай когато изверги са се състезавали кой може най-добре да разсече рус-ко детенце на две с обикновенна брадва… В същото време в далечен Китай, окупиран от японците, също са се състезавали извергите с дръпнати очи. Целта е била за определено време, например половин час, кой японски офицер ще отсече повече глави на китайци със сабята си ( самурайския си меч). А тъй като според древно правило във всяка побе- дена страна жените главен трофей за победителите, каквото и да си представим че се е случвало в Русия и Германия, фантазията ни не е достатъчно превъртяла за да си пред-ставим трагедията на милионите потърпевши мирни жени, деца и старци…

Reply

krassimir iordanov November 12, 2020 at 18:03

направил си труда да пише, ами има много повече информация, която може да вземе от английските документи, колко цивилни убиват организираните от англия бомбандировки над германия и по точно над жилищни квартали или то това не е убийство.
явно човека е истерик , не бе “историк” , абе добър английски рибар – леле каква голама риба е хванал, почти 600см в 100см аквариум – да разказваш та да и преразказказваш

Reply

Sanderjcc December 12, 2020 at 23:22

Western Europe also formed

Reply

Leave a Comment

{ 11 trackbacks }

Previous post:

Next post: