Трима лидери, от три раси, на три континента

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 21 August, 2007 · 4 comments

in Икономика, Терор и Комунизъм

Eто и продължението на историята „И така, Другари, …циркът приключи” :
Както и не беше трудно да се предположи, въпреки че му остават още пет години, Чавес пренаписва Конституцията на Венецуела. Какви са основните изменения:
- Може да бъде преизбиран до смъртта си
- Пълен контрол на Президента върху Централната банка
- Фактическа национализация на всичко
- Е, и накрая, за да го обича народа, въвежда 6 часов работен ден.

Африканският му другар по борба и съмишленик, Мугабе, вече мина по този път и резултатите са плачевни. След като изгони белите със закон, взе им земите, национализира все що можа, пожизненият президент на Зимбабве, докара на страната си 7600% инфлация, която се очаква да достигне 9000% до края на годината.

Разбира се, за това той обвини”спекулантите” и подписа закон задължаващ търговците да продават на по-ниски цени. И пак ,разбира се, от това нищо не излезе, освен че черната борса процъфтява. Същото, рано или късно, чака и Венецуела.

Впрочем, Мугабе задмина и Виденов. По Виденовото време ние имахме инфлация „само” от около 3500% през януари/февруари 1997. Потвърждава се приказката, че винаги има и по-лошо.

Трима лидери на три различни континента, три различни култури, три различни раси…какво ги свързва? Това че и тримата са социалисти и претендират да строят социализъм по собствен маниер.
Резултатите са все едни и същи – тотално ограбване на страната, инфлация, срив на икономиката. Това чака и Венецуела… рано или късно.

{ 3 comments… read them below or add one }

uhar May 15, 2009 at 13:12

Обезценяването на лева при Виденов, позволи на много хора да изплатят имотните си ипотеки. Обезценения лев позволи това. А че няма плюс без минус, това е ясно.

Южна Америка е в ренесанс, след игото на САЩ-компаниите. Макар, че те са толкова на САЩ, колкото и Федералният резерв е държавен..

Да видим какво казва един умен американски милионер, Робърт Кийосаки: “През 1913 година е създаден Федералният резерв на САЩ. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства.

Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.

Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света… и после променят правилата за парите.

Днес американците настояват правителството да защитава американските работни места и американските интереси. От време на време чувам да казват: „Купувайте американското” или „Поддържайте американския бизнес”. Е, вече е прекалено късно. Това са безсилни викове на отчаяни хора. През 1913 година най-богатите хора на Земята поеха контрола върху парите на света, като поставиха под контрол най-богатата световна икономика – икономиката на САЩ.

Те промениха правилата, но не го съобщиха на всички.

Днес икономиката на САЩ технически е банкрутирала, а хазната им е пълна с документи за собствената им задлънялост, известни като бонове и държавни ценни книжа, сметки, които децата на бъдещите поколения ще трябва да плащат.

Тази кражба на богатство продължава, тъй-като милиони хора работят във фирмите на богатите, пестят пари в банките на богатите и инвестират в активите на богатите (като акции, бонове и взаимни фондове) чрез банкерите на богатите.
Системата е замислена в международен план така, че да взема и контролира колкото може повече от вашите пари… законно”. /из книгата “Повишете финансовия си IQ”/

Reply

Anonymous May 15, 2009 at 17:51

Президентът на Венецуела Уго Чавес утвърди Национален революционен план за четенето, съобщи радио “Ехото на Москва”.

Както съобщава местната преса Чавес разглежда четенето като начин за промяна на съзнанието на читателя.

Книгите, влизащи в утвърдения списък, ще станат задължителни за изучаване във венецуелските училища.

В частност, учениците ще трябва да изучават труда “Венецуелски социализъм и партия”, написан от финансовия министър на страната, както и произведението “Защо съм чавист”.

В списъка попадат още речи на самия Чавес, трудове на Ернесто Че Гевара, Манифестът на комунистическата партия и книгите “Теория на идеологията” и “Кодът на Чавес”.

Reply

ЧЕвес February 28, 2010 at 10:58

Може би венецуелците предпочитат хиляди проценти инфлация пред това американски компании да приватизират дъждовната вода?

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: