Днес е ден на сръбта за Украйна

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 22 November, 2008 · 13 comments

in Терор и Комунизъм

През 1932 година комунистите организират голодомора в Украйна. От глад загиват между 4 и 7 милиона души.

 

.

{ 13 comments… read them below or add one }

богоизбраниа November 22, 2008 at 20:46

За щастие нещата са пресилени чистката на хора е била с оръжие не чтрез такъв чудовищен метод, нещата са преувеличени от западните медии.

Reply

satory November 22, 2008 at 21:23

Няма никакво преувеличение. Чрез глад са избити най-малко шест милиона украинци. Сталин нарежда, а пионките изпълняват послушно. Не трябва да забравяме за чудовищните престъпления на комунизма. Никога. Защото отново чудовището надига глава.

Reply

Веселин November 22, 2008 at 21:44

Чекистите са избивали хората, които са се опитвали да избягат от градовете. Хитлер не е измислил геноцида.

Reply

Anonymous November 23, 2008 at 2:38

не разбирам защо са преувеличени от “западните медии”? украйна доказа геноцида голодомор, а тя се намира на изток ако не се лъжа. какви западни медии?

Reply

kosio November 23, 2008 at 20:07

На такива престъпни невежи, като богоизбраниа, трябва непрестанно да им се навират ФАКТИТЕ в очите. И винаги трябва да се оборват публично. Заради останалите невежи, които могат да се заблудят.

Сталин е организирал и провел ГЕНОЦИД в Украйна. Уморил е от глад няколко милиона украинци ТОЧНО С ТЕЗИ СРЕДСТВА. Стуват ви се пресилени? Малко нещо като зверства? Точно така!

Комунистическите режими навсякъде по света са ЗВЕРСКИ!

Reply

Ринги Рае November 24, 2008 at 3:31

Измежду 26-те страни, признали с официален акт Гладомора за геноцид/ демоцид, не се споменава БГ (нарочно не пиша РБ). Дори унгарците го признават през 2003, но нашите **** – не.
Действително там са убити по особено жесток начин не само украинци. И българите там на практика са унищожени.
Обикновено се броят хората, които не са оцеляли. Представяте ли си каква е съдбата на оцелелите (сега поне 76-годишни), преживели този ад? Да сте чели или чували за канибализма през тези 17 месеца? Само си помислете, че някъде на 5-10-годишна възраст сте бил/а свидетел на нещо такова и цял живот го носите в себе си… А ако това е било цената на оцеляването?
Не знам, дали защитниците на съветизма си дават сметка за каква нечовешка жестокост става дума. Дори евентуалното незнание (не го вярвам и няма как да стане) не е оправдание!

За богоизбраниа – имало е и убийства с оръжие (по-милостиви???) – на тези, които са се опитвали да се преселят другаде…, където евентуални биха могли да намерят някаква храна… На деца, много деца… Просто прочети – из нета има достатъчно, вкл. официални страници. Да, било е целенасочено – имало е ограничаване на придвижването (особено за “хляб”) – патрули, отряди. И няма как да е нямало – естествената защитна реакция при бедствие е преселване. Това е било невъзможно не поради природни причини, а поради държавната намеса.

Reply

ivo November 24, 2008 at 15:31

Сталин е избил над 70 000 000 души, така, че се съмнявам, че би се трогнал за няколко милиона украинци. За комунягите човешкият живот никога не е бил от значение, а и те никога не си признават, че са сгрешили.

Reply

ivo November 24, 2008 at 17:45

А хбогоизбрания е болен като другарите Алонсо и Иванов, но това е неизлечимо.

Reply

богоизбраниа November 24, 2008 at 23:19

Аз оглеждам рускоезичния нет и дори украинските националисти признават, че нещата не са дело на целенасочена московска акция а изтребление между самите хора в селата. Смърт е имало много но е била дело на самите украинци, разбира се това не се е харесало на либераните медии, не сатва за “сензационо” заглавие, “хората избеснават и се изтребват” не е според правилата, винаги трябва да има отговорен не безлична сила, на която хората се кланят, а държавна институция, която да се опитват да манипулират.
Въобще идеята да получим коректна информация от медиите е утопична, морала на журналиста не е по голям от този продавача на домати. Той също гони печалба и кариера и се интересува само от ползата и успеха не от факти и истина. Журналиста не би се посвенил да посегне дори и на баща си и майка си заради “професионализма”.

Reply

Ринги Рае November 25, 2008 at 11:18

Хей, богоизбраниа, чуваш ли се какво пишеш?
:-)
хората… манипулират държавата????

Няма да обяснявам. Прав е ivo, това е неизлечимо.

Reply

филип, историк March 2, 2009 at 16:38

Това което пише “богоизбрания”, вероятно от Комунистическия господ, просто е лъжа. Дори и в руските сайтове се признава, че унищожаването с глад на населението е политическа акция на Сталин и болшевиките за справяне с непокорното селско население. Това че в нея участва и украинската болшевишка номенклатура и че унищожаването на непокорните с глад се разпростира и в останалата част на страната с нищо не променя чудовищните факти. Човек трябва да е изключителен мръсник за да твърди че това било резултат от “изтребление между самите хора в селата”. Самите палачи от ВКП(б)У, с гордост заявяват тогава че това е война срещу кулаците (всички противници от селските райони на болшевишката диктатура) и тази война те я били спечелили с цената на милиони човешки животи – 7 милиона според официалната статистика, 15 в действителност по целия СССР. Чудовищен глад с милиони мъртви има и през 1918-22 и дори през 1945 -1947 – когато Сталин стига да е поискал е можел да разчита на всякаква международна помощ, но този престъпник е искал да смаже с нов глад хората които са получили благодарение на войната информация за това как живеят поробените уж от капитализма народи. Принудил е дори и окупираните от Червената му паплач страни от Източна Европа да се откажат от участие в плана Маршал. В резултат и България изостава трагично в икономическото си развитие. За сравнение – в ТКЗС по това време трудодена це заплаща межди 13 и 28 стотинки! И селяните в България също гладуват.С какъв терор става кооперирането е също известно. И как завърши то – с тотален фалит, също.

Reply

Tanyu October 1, 2009 at 10:22

Мора е организиран от тези които инстолираха КОМУНИЗМА .Сащите които иизмислиха и фашизма. Войната е тяхната жътва и постоянно търсят такава.Българите от Волжска България първи се обявяват за РЕПУБЛИКА но и тях ги награждават с ГЛАД.

Reply

..... May 7, 2010 at 18:29

Капитализма така може да замъти нещата,че просто немама думи тва са еврейски лагери ама айде.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: