Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /nfs/c04/h06/mnt/164878/domains/extremecentrepoint.com/html/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 0
Ще фалира ли Великобритания? Гордият Албион в свободно падане | ExtremeCentrePoint

Ще фалира ли Великобритания? Гордият Албион в свободно падане

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 15 November, 2008 · 4 comments

in Европа, Икономика, Тенденции

Много трудно е да се разбере какво се случва с икономиката и финансите на Великобритания.  Всичко е анормално и странно и повечето сериозни анализатори са се отказали да правят прогнози.

Възможно е в близките месеци Великобритания просто да фалира подобно на Исландия. Капиталите масово напускат страната за да се скрият в САЩ, Япония или в евро зоната. Катастрофата е на хоризонта. Дори ако трябва да сме обективни това предкатострофично състояние продължи неочаквано дълго. Идва време за британските социалисти да платят сметката за политиката, която водят.

Всъщност фалитът на Великобритания е лесно предвидим ако разгледаме долните графики.

М3 варира много силно от 1% до 18%, което показва липса на финансова култура в управляващите политици и управлението на централната банка:

1UKM394

М3 се увеличава все повече и повече от 2003 година – между 12 и 14%:

UKM302

Това увеличение на М3 се обяснява само отчасти с увеличаването на М1 с 12% средно от второто шестмесечие на 1995 г.

UKM195

Само за сравнение, в посочения период увеличението на М1 в САЩ е почти нулево.

Агрегатът М2-М1 е също увеличен и флуктуира между 15 и 20% (в САЩ е между 5 и 8%) от второто шестмесечие на 2006 г. Това означава, че семействата чувстват, че нещо не е наред и увеличават спестяванията си за да посрещнат бъдещи трудности:

UKM2M1

Тони Блеар е знаел, че ситуацията рязко ще се влоши и много умно напусна на 27 юни 2007 г. Обърнете внимание! Този ден е отбелязан с червена точка на графиките.

Ситуацията става все по-тежка през 2008 година с кръстосване на двете линии в графиката – на спестяванията и на наличностите:

UKM1M2M1

Трезора на предприятията и фирмите също нараства ненормално от 20 на 30%:

1UKM394

Всички тези графики са от Bank of England и показват, че монетарните агрегати нарастват много по-бързо от БНП, което пък означава, че “създаването” на пари във Великобритание е много голямо.

Цялата тази структура е много по-различна от тази в САЩ и ЕС, което показва наличието на фундаментално нарушаване на финансовото равновесие във Великобритания:

28 AM

В момента ситуацията е много тежка и далеч по-експлозивна отколкото през 1992, когато BoE не се поколеба да девалвира паунда. Финансовата криза може да се окаже фатална за системи подобни на британската.

С голяма сигурност може да се се твърди, че Албион ще бъде една от първите следващи жертви на националните фалите.

{ 4 comments… read them below or add one }

& November 15, 2008 at 21:49

глупости

Reply

Римл@нин November 16, 2008 at 12:26

Изглежда ще съжаляват, че останаха извън еврозоната.

Reply

Иванов November 17, 2008 at 11:57

1. Реално няма държава Великобритания. Има средна държавичЦа, на име Англия, в която няма нищо велико.
2.Англичаните са жилава нация, с голям опит и интелектуалаен потенциал, и ще съумеят да се измъкнат от кризата.
3. Като невелика страна, с ограничени ресурси, плаща с този колапс в икономиката (и не само)за Иракската война.
4. Тони “кучето на Буш си отиде намил-недраг затова.
5.ДОЙДЕ ВРЕМЕ И АНГЛИЧАНИТЕ ДА ПЛАЩАТ…

Reply

сойер November 17, 2008 at 13:41

хе,хе ирак

:-)

ама сега англетата и американците си лапкат иракски петрол и получават милиардни поръчки за оръжие от иракската армия.

не ги мисли тях. абе, иванов ти сигурни си некакакъф циганин, турчин или русняк

:-)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: