В Русия изрязаха схемата на Хуго Шмайсер (Шмайзер) от паметника на Калашников. Как се фалшифицира историята по московски.

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 23 September, 2017 · 2 comments

in История, Русия, Терор и Комунизъм, Технологии и Наука

Едва ли някой разумен човек се съмнява, че Калашников никога не е създавал АК-47. За това вече обстойно е писано в статията ни от 2009 година:

Как Хуго Шмайсер създаде АК-47(Калашников) за Сталин

Вчера се случи и нещо  наистина емблематично – руснаците изрязаха с флекс част от метален барелеф до откритият преди броени дни паметник на Михаил Калашников, защото се оказа, че на него е изобразен чертеж на автомата на Хуго Шмайзер “Щурмгевер 44″ (StG 44).

Най-вероятно скулпторът умишлено я е включил в композицията за да отдаде почит на истинския създател на забележителното оръжие. За съжаление в Русия, страната на лъжата и фалшификациите, подобно благородство не се позволява. Вижте оригиналa:

640x622

, а тук вече, традиционно по варварски, са изтрили дължимото на Хуго Шмайзер :

zx780_3046877

{ 2 comments… read them below or add one }

Verner September 25, 2017 at 18:06

Това наистина уникална история. Сложиха паметник на човека, който се е “въртял” около немските оръжейни майстори, докато те са създавали АК-47, а го представиха за паметник на създателя. Винаги е така в Русия. Ту-144 го откраднаха от Конкорд, Жигули е Фиат, в космическата руска програма основна роля има помощникът на Вернер фон Браун – Хелмут Грьотруп, автомата АК-47 го направиха германци, но руснаците ги беше срам да признаят, че победените са направили оръжието на победителите. И накрая изрязаха с флекс един от автоматите на Шмайзер, който някои беше изобразил в постамента на паметника – било по погрешка, защото не са се затормозили да търсят, а са взели от интернет първото попаднало, било защото скулптора е искал да “намигне” на историята и на умните руснаци, които са наясно какво е представлявал Михаил Калашников и че няма как този глуповат и необразован колхозник да е създал дори дръжка на кухненски нож.

Reply

x September 29, 2017 at 1:08

Ту-144 е копие на Конкорд както и Буран е копие на американските совалки.

Reply

Leave a Comment

Previous post: