Михаил Мирчев от БСП счита, че плащането на комисионни в Европейския съюз е нормална практика и това не е корупция. Т.е. в сделката с Грипен според БСП взимането на комисионни е нормална европейска практика.

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 5 July, 2017 · 0 comments

in България

8cc30b6500c0c17242a10595d804d617

Минута 3:00 от видеото на въпрос на водещия от бТВ:

“Да, но ето има съмнения за корупция във всяка сделка , в която е замесен Грипен?”

Проф. Михаил Мирчев кандидат кмет от БСП за София:

“В рамките на Европейския съюз, винаги се плащат някакви комисионни, може да сложим и думата корупция, така че по принцип да се говори за съмнения е несериозно.”

Разбира се посоченият пасаж липсва в резюмето на интервюто в статията на бТВ, но вие може да го чуете на минута 3:00. Да видим сега дали българските фейк казионни медии ще отразят тази скандална позиция на изтъкнат представител на БСП. Тя означава, че социалистическата партия приема корупцията и комисионните за нещо напълно нормално в Европа и по-специално в сделката за нови самолети за българските ВВС.

Виж също:

Наистина нов ли ще бъде “новия” Грипен? Възможно ли е “новите” Грипени да са ново сглобени от вече използвани компоненти и части? Писмо от наш читател.

Ще се превърне ли самолетната афера в новото Белене? Участниците са същите: Президент избран от БСП, бившата комунистическа партия и едни 3 милиарда лева народна пара за усвояване

Оскъпяване на сделката за Грипен в Бразилия с 900 милиона долара след първоначалното предложение на СААБ. Прокурорското разследване за нарушения е възобновено.

Грипен, СААБ и BAE Systems замесени в скандал в Чехия и Унгария за корупция и подкупи. Възможно ли е в България да се повтори същата схема?

Грипен и СААБ с тежки съмнения за корупция и подкупи в сделката с Южна Африка. Когато лобира за Грипен, Президентът Радев знае ли за тези съмнения за корупционни практики?

Защитава ли Президентът Радев и шведските бизнесмени замесени в скандали с подкупи? Според Ню Йорк Таймс шведският имидж е засегнат от скандали

Какви са приликите в нашия случаи с лобиране и този с бившият бразилски президент Лула? Миризма на подкуп в Бразилия при сделка за СААБ Грипен.

Защо българските медии мълчат за корупционните съмнения около закупуването на самолета Грипен от шведската фирма SAAB в Чехия, Унгария, Южна Африка, Бразилия?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: