Оскъпяване на сделката за Грипен в Бразилия с 900 милиона долара след първоначалното предложение на СААБ. Прокурорското разследване за нарушения е възобновено.

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 1 July, 2017 · 0 comments

in България

df

Познато ли ви е?

“През април 2015 г. бразилските прокурорите започнаха разследване за предполагаема корупция по време на преговорите между базираната в Швеция компания СААБ, но след няколко месеца прокуратурата приключи поради липса на доказателства. Прокурорът разследва разликата от 900 милиона долара между цената в първоначалното предложение на Saab през 2009 г. и окончателната цена, договорена през октомври.

…………………………………………………….
На 05 февруари 2016 г. бразилски прокурор заяви, че ще възобнови разследването на предполагаеми нарушения, свързани с покупката на реактивни самолети от Сааб Грипен от бразилските военновъздушни сили след появата на нови доказателства за нередности.”

Виж също:

Защо българските медии мълчат за корупционните съмнения около закупуването на самолета Грипен от шведската фирма SAAB?
Какви са приликите в нашия случаи с лобиране и този с бившият бразилски президент Лула? Миризма на подкуп в Бразилия при сделка за Saab Gripen. 
Защитава ли Президентът Радев и шведските бизнесмени замесени в скандали с подкупи? Според Ню Йорк Таймс шведският имидж е засегнат от скандали
Грипен и СААБ с тежки съмнения за корупция и подкупи в сделката с Южна Африка. Когато лобира за Грипен, Президентът Радев знае ли за тези съмнения за корупционни практики?
Грипен, СААБ и BAE Systems замесени в голям корупционен скандал в Чехия и Унгария. Възможно ли е в България да се повтори същата схема?
Оскъпяване на сделката за Грипен в Бразилия с 900 милиона долара след първоначалното предложение на СААБ. Прокурорското разследване за нарушения е възобновено.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: