Ще се превърне ли самолетната афера в новото Белене? Участниците са същите: Президент избран от БСП, бившата комунистическа партия и едни 3 милиарда лева народна пара за усвояване

by ExtremeCentrePoint on Sunday, 2 July, 2017 · 0 comments

in България

Myth-5Случаят с новите самолети уверено поема по пътя на АЕЦ Белене. Приликите са очевидни, отново имаме Президент  избран от бившата комунистическа парти, отново имаме непрозрачни решения, отново става дума за огромна сума пари от държавния бюджет. Отново след това отговорността ще бъде прехвърлена върху управляващите от ГЕРБ и Обединените патриоти защото те на практика ще трябва да изкопаят новото беленско  тресавище. Това е капан, в който крадецът ще вика дръжте крадеца. Едни ще вземат парите, а други ще платят сметката. В крайна сметка никой няма да понесе отговорност, но с Борисов, ГЕРБ и Патриотите ще бъде свършено. И ще си го заслужават ако го допуснат.

Забелязвате ли гробното мълчание на казионните български медии около аферата?

Забелязвате ли липсата на журналистически разследвания как са протекли тези продажби в Чехия, Унгария, Южна Африка, Бразилия? Ако си бяха мръднали малкия пръст щяха да открият, че всяка от тези продажби е свързана с тежки подозрения за подкупи, корупция за милиони долара, а някой от тях са били обект на дълго разследване от шведските, чешките, бразилските, британските служби за сигурност.

Възможно ли е в България сценарият да е същия както в Чехия, Унгария, Южна Африка и Бразилия?

Ние не вярваме, че лошите момчета стават добри след като преспят една нощ.

Виж също:

Защо българските медии мълчат за корупционните съмнения около закупуването на самолета Грипен от шведската фирма SAAB?

Какви са приликите в нашия случаи с лобиране и този с бившият бразилски президент Лула? Миризма на подкуп в Бразилия при сделка за Saab Gripen. А в българската има ли кой да разследва?

Защитава ли Президентът Радев Швеция и шведските бизнесмени замесени в скандали с подкупи по целия свят заради сделките с Грипен?Ню Йорк Таймс подозира Швеция за участие в корупционни схеми. Защо Цветан Цветанов да не може да се съмнява в същото?

Грипен и СААБ с тежки съмнения за корупция и подкупи в сделката с Южна Африка. Когато лобира за Грипен, Президентът Радев знае ли за тези съмнения за корупционни практики? 7,25% или 108 750 000 лева е вероятният корупционен потенциал на българската сделка за Грипен.

Грипен, СААБ и BAE Systems замесени в голям корупционен скандал в Чехия и Унгария. Възможно ли е в България да се повтори същата схема?

Оскъпяване на сделката за Грипен в Бразилия с 900 милиона долара след първоначалното предложение на СААБ, с което печели конкурса. Прокурорското разследване за нарушения е възобновено.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: