Защо българските медии мълчат за корупционните съмнения около закупуването на самолета Грипен от шведската фирма SAAB в Чехия, Унгария, Южна Африка, Бразилия?

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 27 June, 2017 · 0 comments

in България

Предположението ни е, че ги е страх и са политически и финансово обвързани с определени лобистки интереси. След изказването на Президента Радев, че ако се съмняваме в сделката за Грипен е все едно да се съмняваме в корумпираността на шведската държава, ние ще се опитаме да докажем, че такива съмнения съществуват. Не само съществуват, но и са силно вероятни.

От утре започваме да публикуваме поредица от статии за продажби на самолета Грипен в други държави съпътствани с подкупи и лобизъм. Засегнатите държави са Чехия, Унгария, Южна Африка, Бразилия.

Не пропускайте да ни следите. Ще бъде интересно.

Виж също:

Защо българските медии мълчат за корупционните съмнения около закупуването на самолета Грипен от шведската фирма SAAB?
Какви са приликите в нашия случаи с лобиране и този с бившият бразилски президент Лула? Миризма на подкуп в Бразилия при сделка за Saab Gripen. 
Защитава ли Президентът Радев и шведските бизнесмени замесени в скандали с подкупи? Според Ню Йорк Таймс шведският имидж е засегнат от скандали
Грипен и СААБ с тежки съмнения за корупция и подкупи в сделката с Южна Африка. Когато лобира за Грипен, Президентът Радев знае ли за тези съмнения за корупционни практики?
Грипен, СААБ и BAE Systems замесени в голям корупционен скандал в Чехия и Унгария. Възможно ли е в България да се повтори същата схема?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: