Паметникът на генерал Колев, поправена е една историческа несправедливост

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 7 September, 2016 · 1 comment

in България

DSCN9108

DSCN9102

"Главнокомандващият войските на Централните сили на Северния фронт фелдмаршал Аугуст фон Макензен сравнява българския пълководец с кайзера Фридрих Велики, който също е бил известен кавалерист."
"На 30 септември 1916 г. е награден с германски железен кръст „За храброст“ лично от германския фелдмаршал Аугуст фон Макензен – главнокомандващ войските на Балканите[3]. При награждаването главнокомандващият изтъква:
„ „Досега се беше наложило убеждението, че атаката на конница срещу пехота е невъзможна. Вие с няколко действия го опровергахте. Много висши кавалерийски началници Ви завиждат и не мога да ги убедя в писма, че това, което Вие направихте, се е случило наистина!”

{ 1 comment… read it below or add one }

Колев October 19, 2016 at 13:04

Мръсните предатели и родоотстъпници от БСП и АБВ демонстративно не отидоха да поднесат венци на паметника на българкия герой генерал Колев. Защото тия нещастни майкопродавци се обидили от надписа, който съдържа автентичните слова на генерал Колев по отношение на Русия и руската армия.

А от БСП и АБВ се обидиха, защото за тях отечеството им е по-малко мило, те най-много милеят за една чужда страна и са готови за 30 обезценени рубли да продадат България на руските кръволоци.

Да живее България! Смърт на родоотстъпниците!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: