Поредният провал на руската ракета “Булава”

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 23 September, 2008 · 13 comments

in Aрмия, Технологии и Наука

m210411 Руснаците не успяват да правят качествени оръжия. Тестът на последната руска гордост “Булава”, отново е “частично успешен” според руските военни. Да си го кажем направо, тестът е неуспешен.

На 18 септември, в 18:45 московско време, атомната подводница “Дмитрий Донски”, от подводно положение (това е важно, защото тази ракета за подводници няма нито един успешен пуск от подводно положение) пуска ракета “Булава-М”. В същия ден , с фанфари, по централната руска телевизия е оповестено, че ракетата е прелетяла 5 500 километра и е поразила целите си на полигона Кура, Камчатка. Оказва се обаче, че руските политици и дирижираните от Путин медии, са лъгали. Ракетата не е успяла да порази целите си, въпреки твърденията на генералите:

“Активния участък от треакторията, ракетата преминава без проблем, бойната глава се е отделила, но не е успяла да обезпечи разгръщането на отделните бойни глави” – Т.е. в реални условия ракетата не би поразила целите си, защото бойните глави са конструирани така, че да не сработват в подобен случай. С една дума: провал на Булава.

От осем изпитания, новата руска ракета е имала само два пъти успех през 2005 година на сухоземен полигон без бойна глава. След тези два “успеха”, следва черна серия от шест провала.

{ 11 comments… read them below or add one }

сойер September 23, 2008 at 19:16

успешен е разбира се! подводницата д.донский не е потънала след теста! ура!!!!!

и това е успех! спомняте ли си кво се случи на курск?

Reply

Anonymous September 23, 2008 at 21:16

Интересно ми е дали българските медии ще коригират информацията за успешния тест.

Reply

Че September 24, 2008 at 10:47

Смешници! Булава беше изпитана успешно. Къде ви е линка за информацията? Тук сте се събрали само фашисти. Дори си позволявате да плюете по светлото име на Че Гевара! Много още има да учите когато вземем власта.

Reply

ExtremeCentrePoint September 24, 2008 at 11:53

За щастие такъв “революционен” обрат, при който вие ултралевите идвате на власт, в скоро време не се очаква.

;-)

Reply

ExtremeCentrePoint September 24, 2008 at 11:59

Линк:

http://www.vz.ru/society/2008/9/22/210411.html

«Булава» полетела неудачно

Испытания ракетного комплекса нового поколения прошли не по плану
22 сентября 2008, 11:11

Пуск новейшей морской баллистической ракеты «Булава» с борта атомной субмарины «Дмитрий Донской» можно назвать успешным лишь частично. В конце полета у ракеты, преодолевшей более 5,5 тыс. километров, не произошло разделения боевых блоков. Таким образом, запуск 18 сентября стал уже шестым по счету неудачным стартом «Булавы», и срок сдачи головной подлодки проекта «Борей», для которой предназначена ракета, сдвинулся на неопределенный срок.

Reply

Иванов September 24, 2008 at 16:07

Браво бе. Значи имате къртици в руското разузнаване. Ей, ще ви завидидят Ми5 и ЦРУ. Газите в дълбоки води. А тук шега няма. Знаете ли кога и къде САЩ си изпитва ракетите, а. Не знаете. Ама нищо не знаете. Язък. Да не ви повикат да наблюдавате изпитанията. Хем да гледате и давате оцинки. А уж сте наши момчета и така се натягате да ви харесат.Цъ- цъ. Какво липса на доверие. Да сте чули някъде някой да пише за резултатите от изпитанията на тези ракети. Какво? нищо не знаете. Как така. Нямате ли поне една къртица в ЦРУ. Нямате. Било най-й-строга военна тайна резултата от тези изпитания. Даже и на Буш не казвали. Защото, какъвто си е устат и глуповат, туку виж се похвалил някъде, а това си е свръх секретна тайна. А той все пак е върховен
глвнокомандващ. Даже на него не казват какви са резултатите. Дали са успешни. Дали ракетите са поразили целите. Бре, бре. Как се пазят яко тези резултати. Нито СиНН, нито ББСи да надушат нещо.
А вие какво скъпи цвънцугерчета, да не мислите че В Русия, където всичко е под контрол и преса на секретност, така тръбите вие, някой ще узнае, разбере случаен като мен и вас, кога и къде руснаците си изтрелват техните “Булави”, а още по- малко резултатите от тези изстрелвания. Русия е голяма, голяма, 2 пъти по-голяма от САЩ и има секретни полигони, кадето далече, далече от всяко населено място и хора може да си прави опитите.
И НИКОЙ НИЩО ДА НЕ ЗНАЕ. ШПИОНСКИТЕ СПЪТНИЦИ ЛИ? ТУРИ СИ ГИ НА ОНАЯ РАБОТТА.
Не виждате ли, че ставате смешни с вашите приказки за “Булава”.

Reply

ExtremeCentrePoint September 24, 2008 at 18:29

Ето от къде се знае Иванов:

http://www.vz.ru/society/2008/9/22/210411.html

Както виждаш няма конспирация, нито нещо секретно.

Reply

ivo September 25, 2008 at 12:37

Другарю Иванов тук става въпрос за високи технологии а не за жива донаборна сила. Така, че е нормално Русия да се дъни. Ще трябва да го преживееш.

Reply

Shtirliz September 25, 2008 at 22:33

“Не делай хмурое лицо,
немедленно пусти яйцо,
передай в Москве що жив здоров,
майор с разведке – Иванов.”

Reply

Иванов September 26, 2008 at 22:58

Вас не ви интересува истината, а евтината русофобия, спонсорирана от “благодетели”. АКО СИ РАЗМЪРДАТЕ УМЧЕТАТА, ще установите, че секретните изпитания на свръхсекретни оръжия, и резултатите от тези изпитания, да, да, резултатите, за всяка държава са строго пазена държавна тайна. Че неприятелско разузнаване би дало мило и драго, за да узнае тези резултати. А тук още снимки се поазват и на
сеуслишание се обявява резултата. Нещо да ви смущава?
За този писач бих написал на български.
На този Щирлиц казвам:
Да си българин, не си.
Лакей, презрян, наемен.
Чувал със ефтини лъжи,
в теб грамче съвест нема.

Reply

SpensX April 2, 2009 at 20:10

абе ей……Дмитрий Долгорукий-клас Борей
Кви са тия измислици

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: