Руските окупатори в България, 1944 г, Георги Димитров пише до Сталин за поведението на руснаците: “Изнасилват жени и убиват мъжете им”

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 12 March, 2015 · 3 comments

in България, История, Русия, Терор и Комунизъм

images

Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

“На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

{ 3 comments… read them below or add one }

ambros December 12, 2016 at 23:36

Какво друго може да очаква човек от едни питекантропи и главорези, свикнали да извършват масови убийства още в Съветския Съюз?! Там са погубили поне 60 млн. души. Хората тук за си заковавали нощем вратите, за да не им нахлуват пияни руски типове по къщите. Контрастут с учтивите и възпитани немски войници е бил огромен.

Reply

Veselin May 7, 2017 at 19:00

Пък в Бургас излокали цяла цистерна метилов спирт и се гътнали всичките. Но пък нашите комунисти им направили паметник… За слава на ВЕЛИКОТО РУСКО ЛОЧАНЕ!

Reply

Patriot June 4, 2018 at 13:46

Бай Ландо, типична пледоария на адвокат на брутален убиец, бравос! Русофил като теб с комунистически корени, оправда бруталните престъпници и окупатори на България, които някои като теб наричат, кой знае защо точно “братушки”, се пробваш да ги оправдаеш от гледна точка на съвремието, правилно ли ти схванах абсурдното намерение?!? За никое насилие няма никакво оправдание. Затова и самото командване на съветските войски по онова време е разстреляло немалко червеноармейски завоеватели и окупатори – тъкмо за мародерства и престъления. Едни такива са били разстреляни и заровени в дупка около днешния хотел “Хемус” в столицата… След извество време някои руски подмазвачи, като родителите ти, например, в случая някакъв “партиец” решил да се докара на СССР и предложил същите тия мародер да бъдат въздигнати в “герои”, моля ти се?!? Че изкрънкали пари от България дори да бъде построен паметник на мародерите, чат ли си за каква предателска червена идиотщина става дума?!? И им построили паметника покрай трамвайната линия, почти срещу х. Хемус – знаеш го… Двама героични солдати с шмайзери… Баси червената предателска перверзия?!? Че и органирирали подмазваческо честване. На мародерите?!? Повикали и близките им, моля ти се и тържествено открили паметника?!? Близките им присътвали на абсурда, щото много добре знаели, че децата им за разстлеляни за мародерство… И присъствали на цирка, па се спогеждали, пък се потили, пък се срамували… Невероятен фарс на подмазвача – червения гробокопач на България! И този паметник на мародерите до днес стои в столицата, в тузарския квартал Лозенец. До днес някакви изперкали пенсионери просълзено поставят цветя, пък посолството – венци и коленичат, едва ли не в едномитнутно мълчание пред паметника. На мародера… Бай Ландо, я се побвай да ми кажеш, къде, аджеба по света можеш да срещнещ такава долна продажна низост, като у български комунисти, чийто потомък си ти и които непрестнано защитаваш или оправдаваш в постовете си?!?

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: