Борис Немцов е знаел , че ще бъде ликвидиран от Путин. Пред “Собеседник” на 10 февруари 2015 година той казва: “Надявам се Путин да не ме убие.”

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 28 February, 2015 · 1 comment

in Русия, Терор и Комунизъм

images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последното интервю на Борис Немцов

Две седмици и половина по-късно, Немцов е показно екзекутиран в центъра на Москва.

Немцов: – Никога не съм крил политическите си възгледи –  напомни Борис Немцов в личен разговор с репортер  – Мисля, че той [Путин] започна войната в Украйна. Отнасям се към него по-зле от всякога. Особено след събитията от “Норд-Ост” и Беслан.

Немцов: – Скъпата ми майка, ако е рекъл Господ, ще отпразнува 87 година – ми каза Борис Немцов. – Заслужил педиатър, отдавна е пенсионер, но все още се интересува от всичко, свързано с медицината. Тя живя един много тежък живот: по време на войната, като ученичка, копаят окопи, а след това две деца. Сега живее в Москва и Нижни Новгород. Тя има сива коса по-малко от мен, тя няма склероза и е с абсолютно нормална и ясна памет. Обсъждаме с нея моите деца и внуци. Да говоря за политика  с мама, наистина харесвам това. Тя е напълно против това, което се случва в Украйна, смята, че това е една катастрофа и пълен кошмар. Но повечето от тревогите и са свързани с Путин . Всеки път, когато и се обадя, тя се оплаква: “Когато ще спрете да се карате с Путин? Той ще те убие! “ И това съвсем сериозно.

- Интересно. И ти си след такива разговори с майка ти започна ли да се страхуваш, че Путин може скоро да те убие пряко или косвено?

Немцов: – Знаеш ли, да … малко. Не толкова, колкото майка ми, но все пак … И все пак, аз не се  се страхувам толкова много от него. Ако се страхувах много, би било малко вероятно, че ще оглавя  опозиционна партия и малко вероятно да участвам в това, което правя.

- Благодаря ви. Надявам се все пак здравият разум ще надделее и Путин няма да ви убие.

- Бог да ви благослови. И аз се надявам.

На 28 фев 2015 година, Борис Немцов е убит показно в центъра на Москва. RIP

a7isjrtowak_600x385

{ 1 comment… read it below or add one }

4апаев February 28, 2015 at 16:30

Кой уби „НЕприятелите” на Путин : 1. Анна Политковская, 2. Александър Литвиненко, 3. Борис Березовски, 4. ген.Александър Лебед и т.н. и т.н. ? ? ? # P.S.: Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем . . .

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: