Все повече руски семейства гласуват с краката си и търсят спокойствие в мирна България далеч от путинова Русия. Причината е липсата на перспектива и несигурността в родината им

by ExtremeCentrePoint on Tuesday, 10 February, 2015 · 1 comment

in България, Европа

Още едно доказателство, че не всички руснаци са зомбирани путиноиди.

В Созопол и Поморие се правят огледи от началото на януари, което не е характерно за пазара на ваканционни имоти, който по принцип е сезонно обоснован.

„По-голямата част от огледите ни са за апартаментите в Поморие, където имотите се използват целогодишно и са предназначени за постоянно отсядане, а не толкова за лятна ваканция. Профилът на клиентите не се е променил – семейства на зряла възраст, които избират страна член на ЕС, защото дори при намалелите си доходи, руските граждани от средната класа остават с по-висок стандарт от този, който има средностатистическият българин. Втората група са семейства с все още малки деца, които търсят начин да изнесат дребния си бизнес, за да живеят спокойно в България.

Бизнесът, който развиват у нас, обикновено е обслужващ самата руска общност, която е компактна и в която хората са единни, респективно работят един с друг. Проблемът на кризата в Русия не е в това, че цената на рублата пада, т.е. хората са загубили спестяванията си, защото руснаците не държат парите си в банки или в рубли. Най-важният проблем е психологически – очакването им да имат по-ниски доходи и липсата на ясна перспектива. Но това е както пречка за големи сделки, така и допълнителен стимул за преместване на семействата в друга страна.”

 Теофил Петров, Изпълнителен директор на компания Green Life

{ 1 comment… read it below or add one }

Peter February 15, 2015 at 14:00

Руснаците си остават варвари, а техният диктатор Путин е още по-голям варварин. Много интеелкуалци виждат избавление единствено в смъртт на този зъл и жесток кагебеец. Мисля, че са прави, но дали скоро ще се намери човек, който да му пусне един куршум – така както неговите наемници разстрелват мирни жители в Източна Украйна.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: