Един Станишев когото не познаваме на Рождество Христово

by ExtremeCentrePoint on Thursday, 25 December, 2014 · 3 comments

in България

sergey-stanishev-i-monika-yosifova-se-venchahaСлучват ли се чудеса по Рождество Христово? Изглежда да. Ето едно красиво нещо в българската политика написано от неочакван автор.

Скъпи приятели,

Днес всички сме в очакване на Рождество Христово. Някои заради вяра, други заради празника, трети заради топлината на пълната къща.
Моята е пълна с емоция и вълнение заради очакваните подаръци, а два чифта любопитни детски очички търсят чувала на Дядо Коледа.

Реших да напиша тези редове именно днес, защото ми се иска всеки от нас да забрави лошото, злобата на деня и на политиката. Иска ми се да сме здрави и успешни като нация. И тази вечер на всяка трапеза да има благослов за страната ни, хармония и надежда.

Искрено вярвам, че отдавна заслужаваме мястото си в Европа и не бива да допускаме друго отношение към България. Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници – където и да са по света, каквато и религия да изповядват.

Няколко думи и за БСП – моето голямо семейство. С много от вас сме преживели възходи и падения. Плакали сме от радост и от болка. Споделяли сме чувства и спомени. Заради това искам в навечерието на Коледа да ви благодаря, да ви поискам прошка, да ви простя и да ви пожелая много здраве и лично щастие.
Надявам се, че Новата 2015 година ще донесе на всички нас в БСП много победи, самочувствие, удовлетворение и единство!

Боли ме, когато чета и слушам междуличностни нападки или упреци към партията. Само заедно можем да минем през всички предизвикателства.

Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения – взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза. Стоя зад ръководството на партията, зад структурите и хората ни по места. Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител!

Нашите опоненти и конкуренти в политиката се опитват да ни прехвърлят вината за неуспешния преход. Точно защото през последните 25 години – изгубени в прехода – загубихме ценностите и жалоните си като нация. Историческият шанс, но и изключителна отговорност пред БСП сега, е да даде посока, да очертае път пред страната. Както и да се опита да върне обичайната вяра в доброто у човека, у всеки от нас като българин.

Въпросът е дали сме достатъчно силни, за да отправим такова послание на надеждата? Моят отговор е положителен. Иска ми се и вие да мислите така!
В навечерието на най-светлия празник – на раждането на надеждата – ми позволете да се обърна към вас с християнското: "Мир на земята! между човеците – благоволение!"

Сергей Станишев

{ 3 comments… read them below or add one }

На кого тия,бе СССР? December 30, 2014 at 20:42

БСП геят лъже

Reply

Русофил January 6, 2015 at 12:39

Станишев е срам за истинските комунисти и социалисти, либерална отрепка прегърнала се с западняците. Срам и позор! Да беше жив великият Тодор Живков щеше да му даде един безплатен урок по социализъм в Белене. :)

Reply

Pete February 3, 2015 at 0:46

Не мога да му гледам прокажената мутра. Особено след като прочетох, че като премиер през 2008 г е бил подкупен от газпром. Колко пъти този неморален човек си е продал душата на дявола? дали ги брои?

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: