Иван Костов лъже без да му мигне окото. Не бил близък с Цветан Василев

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 27 September, 2014 · 2 comments

in България

kostov

На 26 септември 2014г, Иван Костов каза много лъжи в сутрешния блок “Здравей, България”  на Нова телевизия.  Пред смаяните погледи на виделите и две и двеста Ани Цолова и Виктор Николаев, драгалевското гуру на сектата ДСБ редуваше глупости и кашпировски манипулации.

Лъжа Първа: „Не съм близък с Цветан Василев.”

Ани Цолова няколко пъти попита Костов дали са близки с Цветан Василев и кога за последно са се виждали. Костов първо се направи на разсеян и глух, но след това се тросна и ядосано каза, че не бил близък с банкера. Излъга.

Иван Костов и Цветан Василев са приятели още от 1999 година. Първият голям политически покровител в живота на злополучния банкер е именно бившият премиер. След като гръмна скандалът с приятелския кръг „Олимп” и личният банкер на Костов, Славчо Христов беше осветен, Костов решава да заложи на нов финансов играч – Цветан Василев. Част от финансовите потоци на Иван Костов са насочени към неговата банка КГБ. Години по-късно бившият премиер ще бъде забелязан почти всеки месец пред Корпоративна търговска банка (КГБ), чийто председател на Надзорния съвет беше Цветан Василев. Именно със спонсорство от страна на Цветан Василев, лидерът на ДСБ основана своята лаборатория за изследване на риска, отворила врати миналата есен. Говори се, че лептата на банкера била близо 8оо хиляди лева. Наскоро лично Бойко Борисов го обвини, че заедно с Цветан Василев готвят нов десен проект, също финансиран от КГБ. Костов предлага на Василев след “ предвидения” от него предполагаем разгром на ГЕРБ, в създадения вакуум да бъде формирана партията на Бареков. Очаква се, че Бареков ще спечели поне поливната от гласовете на ГЕРБ. Планът на Костов и Василев е след елиминирането на Борисов да бъде създадена коалиция между БСП и Бареков, а доскорошният съюзник ДПС да остане извън властта.
В същото време, докато вървят тези планове, дъщерята на Костов е получавала всеки месец 30 000лева от КГБ за някакви мъгливи консултации. По информация от вестник Капитал:

Фирма на дъщерята на Иван Костов – Мина Костова, е получавала редовни (месечни) плащания от една от разследваните от прокуратурата фирми „пощенски кутии” на Цветан Василев, кредитирана от Корпоративна търговска банка (КТБ).

Това показва разследване на информационна агенция ПИК, публикувано днес. Според документа, с който агенцията разполага, на 02.09.2013 г. фирма „Анторна” ЕООД, на която Мина Костова е едноличен собственик и управител, сключва договор за консултантски услуги с „Афлик – България” ЕАД.

По този договор са изплатени към момента общо 270 000 лева, или по 30 000 лева всеки месец – ПИК прилага консултантския договор между двете фирми, както и справка от счетоводството на “Афлик” за изплатените суми. Първото плащане е на 2 октомври 2013.”

Лъжа втора: „Нямам пари в КГБ, само картата с пенсията на жена ми Елена Костова е там.”

Това каза преди месеци Иван Костов без да предполага, че шеметното развитие на събитията ще го уличи като мошеник. Вчера обаче обаче в Нова телевизия призна, че има 170 ооо лева. По информация от вестник Капитал сумата на семейство костови е значително по-голяма и надхвърля един милион лева:

Семейството на Иван Костов има няколко депозита за общо около 1 млн. лева в КТБ -това твърди capital.bg в текст със заглавие “Иван Костов е в тежък конфликт на интереси за КТБ”, публикуван днес. В него от икономическия сайт твърдят, че по техни данни става въпрос за два депозита – на съпругата на Иван Костов – Елена, и на една от дъщерите им, които значително надхвърлят гарантирания минимум от 100 000 евро.”

Лъжа трета: “Добрата новина за вложителите е, че преговорите с Виенския инвестиционен фонд вече започнаха.”

Истината е, че няма никакви преговори.
В същия ден, подуправителят на БНБ опроверга лъжата на Костов с думите: „Няма план за спасяването на КГБ, предложен от акционерите”. Целта на акционерите с фонда и Костов е ясна – БНБ да бъде измамена да подпише договор за конфиденциалност и неизнасяне на информация.
Така дори и бъдещото правителство няма да знае какво става с КГБ, защото БНБ е независима институция и правителството по закон няма право да се бърка в работата на Централната банка.
Под прикритието на този договор, Костов и другите мошеници около него ще се опитат с парите на данъкоплатците да възстановят собствените си милиони.

Виж още:

Биография на Иван Костов такава каквато никога няма да я прочетете на сайта на ДСБ и защо Гаргамел не почете жертвите на комунизма на 1 февруари 2012 година

Image_4193253_128Image_4193037_128

{ 2 comments… read them below or add one }

Pete September 30, 2014 at 0:11

Този човек никога не ми е бил симпатичен. Навремето бях съученик (прогимназияата) с Филип димитров. Безкрайно бях изненадан, че този лабилен човек бе избран за премиер. Целият сценарии вероятно е бил, набързо да съборят Фичо (така му викахме в школото) и след това комунягите да цлязат на бял кон. Една от най-големите далавери на Костов бе скалъпената продажба на БГА “Балкан”. Не зная какви комисиони е взел той от Гаад § Зееви, но със сигурност са му платили добре конкуренти на “Балкан”. Преди да бъде продадена “Балкан” имаше много печеливши дестинации – Тайланд, поддържаше и редовни полети до Ню Йорк (самолетите и двете направления бяха претъпкани). тогава заради югоембаргото сърби, македонци, шиптъри – всички пътуваха до Ню Йорк и Торонто с “Балкан”. Ако има справедливост на света мръснот ченге Иван Костов, предателят на българската демокрация, трябва един ден да бъде изправен пред съд.

Reply

Georgi November 26, 2014 at 18:20

По същия начин Иван Костов се преструваше, че не познава Корнелия Петрова Нинова – бивша видна членка на СДС, приватизаторка на Техноимпекс, близка с Румен Овчаров, която премина тутакси след приватизацията в БСП/БКП!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: