Официалната външнополитическа доктрина на Русия. В България: поддръжка на националисти и евроскептици, газова дипломация, пропаганда на руската култура

by ExtremeCentrePoint on Friday, 12 September, 2014 · 0 comments

in Европа, Русия

Руската външнополитическа доктрина разделя Света на осем зони и девет ключови държави.

mir01-x1

България попада в четвърта група заедно с Финландия, Полша, Прибалтика, Унгария, Гърция, Чехия, Кипър, Австрия, Словакия и Молдова. Руското проникване в страната ще се осъществява чрез икономическа интеграция, газова дипломация, борба с американското влияние, поддръжка на националистите и евроскептиците, пропаганда на руската култура.

Освен това в Кремъл разделят Запада на три категории. България е в третата заедно с Полша и Прибалтика. Отбелязва се, че България е известно изключение – когато на власт са левите, те прокарват проруска политика.

В първа група, т.н. Голяма Русия, се виждат бъдещите териториални претенции на Москва. В тази група влизат държави и територии, които руските управници считат за национални или федерални. Украйна и части от Прибалтика, но и нашият западен съсед Сърбия са цел на пряка руска империалистическа експанзия.

Дългосрочната цел е превръщането на Русия в 200 милионна панславянска империя включваща в себе си части от Източна Европа, Балканите и Азия. Около тази империя се предвижда изграждането на конгломерат от следващи я държави с население от 300 милиона.

mir02-2xx

Leave a Comment

Previous post:

Next post: