САЩ забраниха доставките за Русия на стоки и материали с двойно предназначение. Не всички санкции ги обявяват, а необявените най-много болят

by ExtremeCentrePoint on Monday, 31 March, 2014 · 2 comments

in USA, Военни конфликти, Русия

20140312170502Русия тепърва ще пати. В Москва мърморят недоволно, че САЩ използват неформални мерки за да накажат Русия за окупацията на Крим.
Американските власти без предупреждение  въведоха нови търговски санкции срещу Русия (Foreign Policy ). Според изданието , преди около месец , Министерството на търговията на САЩ и Бюрото за индустрия и сигурност е спряло издаването на разрешителни за доставка в Русия на потенциално опасни предмети и вещества и по-специално  на лазери и експлозиви. Санцията влиза в сила на 1 март 2014 година.

Бюрото за индустрия и сигурност през 2013 г. . е одобрило 1 832 договора за износ към Русия. Годишният обем на сделките достигна  1.5 милиарда долара. Повечето от доставените стоки в Русия , са описани с фразата: " е предназначена да освобождава енергията , използва се в сферата на отбраната. " Списъкът на стоките за износ , които трябва да бъдат одобрени от Бюрото за индустрия и сигурност , включва разнообразие от химикали , софтуер и оръжия.
http://www.rbc.ru/rbcfreenews/20140327032530.shtml
Руската икономика може да пострада не само от юридически регистрирани, но и от тайните на санкции от страна на чуждестранни партньори , заяви първият вицепремиер Игор Шувалов .
"Тези, които са свързани с икономиката , трябва да се разберет , че най-лошия сценарий не е само  свързан с формални санкции , но и натиск върху големи инвеститори. Може да се дават указания на инвестиционните фондове в съвсем неофициално разговори, същото важи за кредитния рейтинг с агенциите ."  – цитира Интерфакс .

{ 2 comments… read them below or add one }

ГЕРБЕРАСТ April 3, 2014 at 14:11

Путин се гаври всички, а на Русия, няма какво да се каже или направи в момента, и това много дразни сфинкстерите на на някакви малоумници, които не знаят думата обективност Между другото отдавна бях спрял да влизам в този сайт, но оценката ми е, че автора психологичеството разстройство на тема Русия се е увеличило многократно. Препоръчвам спешна евтаназия!

Reply

СИДЕРАСТ April 4, 2014 at 12:35

КОЙ иска да си говори въобще с Русия?
Сигурно само некой побъркан като теб?

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: