Борисов: Тунел под Шипка ще има, когато се върнем на власт

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 12 October, 2013 · 0 comments

in България

Тунел под Шипка ще има, когато ГЕРБ се върне на власт, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен. Според него опровержението от официалния говорител на еврокомисаря Йоханес Хан относно европарите за тунела Шипка и Западната тангента не е вярно, предаде кореспондентът на БГНЕС.
На въпрос на БГНЕС относно опровержението на твърдението, че има спрени европейски средства, което дойде от Брюксел, Борисов заяви: "Кой го е опровергал? Не е вярно – те казаха така, което сме казали и ние, че сега се спира и когато правителството покаже своето съфинансиране, тогава ще ги пуснат пак".
Ясно обясних, че езикът на Брюксел не е спрян – те казват "да", когато си осигурите кофинансиране, ще бъде пуснат пак. То не е спряно, но може да и след 10 години. Къде е тунелът под Шипка? Там където беше "Тракия", където беше "Дунав мост 2". Дойде ГЕРБ – вече ги има. Тези са – няма да има тунел. Мога да се обзаложа с тези хора. Когато се върне ГЕРБ на власт, ще има тунел под Шипка", каза Борисов и тръгна да влиза в автомобила си. На въпрос "кога ще се върне ГЕРБ на власт", той отвърна кратко: "Много скоро". След това обаче реши не да се вози, а да "си покара малко, че не съм карал".

Leave a Comment

Previous post:

Next post: