Ние им казвахме, те ни се смееха!

by ExtremeCentrePoint on Wednesday, 12 September, 2012 · 3 comments

in Терор и Комунизъм

При Кадафи беше по-добре. Тогава в Либия не убиваха американските посланици.

36901012egypt1spanarticleLarge

След нападението над американското посолство в Бенгази са ранени няколко служители, които ще бъдат евакуирани в Германия в най-близко време. По-рано държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън потвърди информацията, че има убит сътрудник на американското консулство.
Нападението над дипломатическата мисия стана във вторник вечерта, когато пред сградата се събра хилядна тълпа, протестираща срещу филм за 11-ата годишнина от нападението над кулите-близнаци в САЩ.
Ислямистите бяха категорични, че филмът оскърбява пророка Мохамед, изобразявайки го като окарикатурен герой. Към полунощ група нападатели успя да проникне на територията на консулството и го подпали.


Полицаите, охраняващи мисията, опитаха да дадат отпор, но бяха обстрелвани с гранатомети. Осъзнавайки, че съпротивата е неравностойна – в атаката участваха едновременно две групировки – “Бригада 17 февруари” и “Бригада на последователите на шариата”, охраната се разбяга.
По същото време, когато станаха безредиците в Бенгази, бе атакувано посолството на САЩ в египетската столица Кайро. Участниците в протеста изгориха американското знаме и забиха друго, на което пишеше: “Няма друг бог, освен Аллах и Мохамед е неговият пророк”. Протестиращите настояха да бъде забранен скандалния филм, а мюсюлманите да получат официално извинение от САЩ.

БЛИЦ

{ 3 comments… read them below or add one }

Румен September 13, 2012 at 9:02

Има ли нещо по-фанатично и тъпо от американец? Либералния фанатизъм на американците е много по-голям и от ислямския фанатизъм на чалмите.

Reply

Stiv September 14, 2012 at 13:18

Или коментара ти е много тъп…..или ти!

Reply

а September 28, 2012 at 7:29

Че си прост и не можеш да осъзнаваш абстракциите си си виновен сам. Айде,не си напрягай двуклетъчния мозък, за да пишеше кой е Татко и кой не е!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: