Ернесто(Че) Гевара и Шамил Басаев

by ExtremeCentrePoint on Saturday, 14 April, 2007 · 39 comments

in Терор и Комунизъм

Разликата между двамата е само в това, че на челото на единия има червена звезда, а другият се е запасал със зелена превръзка с надпис «Аллах акбар» и още – все пак, Басаев е избил много по-малко хора от аржентинския наркоман убиец Гевара.Че – патологичен садист, убиец на деца и жени, приятел и съратник в борбата на расиста човекоядец Патрис Лумумба ( Лумумба наистина е човекоядец в смисъла – яде човешко месо ). Да видим какво е казал терористът Че:

THE REAL CHE GUEVARA

“Crazy with fury I will stain my rifle red while slaughtering any enemy that falls in my hands! My nostrils dilate while savoring the acrid odor of gunpowder and blood. With the deaths of my enemies I prepare my being for the sacred fight and join the triumphant proletariat with a bestial howl!” “Hatred as an element of struggle; unbending hatred for the enemy, which pushes a human being beyond his natural limitations, making him into an effective, violent, selective, and cold-blooded killing machine. This is what our soldiers must become … ”

Che Guevara

Че е много смел когато в Cabana Fortress избива невинни цивилни, между които и 14 годишно дете … , но след това, когато боливийските войници го залавят, с плачещ глас на наркоман страхливец, хленчейки, се опитва да моли пощада:

“I am much more valuable to you alive than dead,”

и още :

Over 4,000 deaths are documented to have taken place in Cuba, mostly firing squad execution, in the first three years after Fidel Castro’s takeover (1959-1962). Che Guevara was one of the regime’s chief executioners during this period and is said to have acknowledged ordering “several thousand” executions. All took place without affording the victims fair trials and due process of law.

Ето тук и едно интересно видео на испански за съжаление.

Най-страшното е, че и сега комунизмът продължава да убива хора.

По време на “страшната” диктатура на

Батиста в Куба е имало 11 затвора. Сега в страната те са около 300 !!!

———————————————————————————————

The questions are:

1.Why so many prisons in a country where everyone is supposed to be equal?

2.Why so many prisons in a country where the people are in charge?

3.Why so many prisons in a country that for 46 and a half years has been ‘educating’ the ‘new man’ that is supposed to be like Che?
——————————————————————————————–

На кучето , кучешка смърт – както за Ернесто Гевара, така и за Шамил Басаев.

{ 35 comments… read them below or add one }

Violeta March 6, 2008 at 12:04

ВИЕ СТЕ ТЪПИ СЛУГИ И ГЪЗОЛИЗАЧИ НА ЕС И АМЕРИКА
ПРЕДАТЕЛИ ,КАК СМЕЕТЕ ДА ОПЛЮВАТЕ ГЕРОИ ,КАТО ЧЕ ГЕВАРА,ВИЕ СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ И ТО ВЪЗМОЖНО НАЙ БЪРЗО…
НЯМА ЛИ СНАЙПЕРИСТИ ПАТРИОТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА,КОИТО ДА ГО НАПРАВЯТ!!!
ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ТУРСКИТЕ ФЕСОВЕ НАРИЧАТ НАШАТА ИКОНА
ВАСИЛ ЛЕВСКИ “терорит”помислете върху това,ако имате с какво..

Reply

Violeta March 6, 2008 at 12:05

ОСНОВАТЕЛЯ НА ФРАКЦИЯ ‘ЧЕРВЕНА АРМИЯ ГО Е КАЗАЛ:
СЪС ЛАКЕИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА НЕ СЕ ГОВОРИ,В ТЯХ СЕ СТРЕЛЯ…

Reply

ExtremeCentrePoint March 6, 2008 at 13:23

На вас чегевароподобните все разстрели и убийства са ви в главата. ;-) Освен кухи левичарски лозунги, можеш ли да кажеш нещо по същество?

Reply

Манол April 7, 2008 at 9:52

Ето нещо по същество – едва ли очаквате някой да Ви вземе на сериозно след като два пъти сте написали името Лулумба вместо правилното Лумумба. И като допълнение към общата Ви култура  – затворниците в Щатите са около 700 човека на 100 000, което поставя тази рядко демократична страна на първо място в световните статистики по брой на затворници. Както се пее в химна – страна на свободните…

Reply

Стоянчо April 8, 2008 at 7:24

манолчо, може па затворниците в уса да са толкова защото престъпниците ги вкарват в затворите, а не като при нас да стават офицери под прикритие.

Reply

Манол April 8, 2008 at 9:14

Стоянчо, може па и Че да е убивал само престъпниците… и Лулумба :-) да е ял само човешко от престъпници, знаеш ли?

Reply

ExtremeCentrePoint April 9, 2008 at 15:09

Благодаря за поправката.

Reply

ExtremeCentrePoint April 9, 2008 at 15:18

И кой е решил че убитите са престъпници? Терористът Че. Не е имало съд и дрогираният комуняга Че Гевара решил да постреля – между жертвите “престъпници” – бременна жена и дете. Общо на 4000.

Разбира се след като го хващат, както всеки комуняга започва да моли милост.

На кучето , кучешка смърт – както за Ернесто Гевара, така и за Шамил Басаев.

Reply

Манол April 15, 2008 at 9:42

А кой съд е осъдил Че на смърт? Не ставай смешен… и да не забравиш, че тези дни е годишнината от кучешката смърт на ЦРУ-диверсантите в Залива на Прасетата.

Reply

ExtremeCentrePoint April 15, 2008 at 23:42

Именно! Точно това е постингът – “На кучетата, кучешка смърт!”. Веднага и на място. Убииците на бременни жени и деца не заслужават съд. Трябва да бъдат ликвидирани немедленно и без никакви лигавщини, както се смачква скорпион.

Reply

Манол April 17, 2008 at 9:32

Първо искаше да говориш по същество, а сега звучиш като Виолета (№ 2). Така се получава като мислиш с чужда глава. Айде със здраве.

Reply

Алонсо May 25, 2008 at 23:05

Вече се чудя защо хора неграмотни политически и исторически се занимават с писането на такива блогове? И все блогове с такова съдържание. Почвам да мисля, че им се плаща. Щото аз си имам достатъчно друга работа за да списвам и блог, а и не мога да намеря пикантни (дез)информацийки като тази.
За затворниците в САЩ вече са ви казали и проблема не е дали са престъпници или не а защо са решили да престъпят закона, след като живота е “мед и масло”?
Авторите или не познават или умишлено извращават историята на Латинска америка. Фактите са, че основния проблем на латинска америка е международния тероризъм на САЩ. Едва ли има държава, където те да не са се намесили. Тук вече се спомена залива на прасетата, но има и взривяване на кубински завод с 400 цивилни жертви, потапяне на невоенни кораби покушения срещу Кастро и какво ли не. Следват Никарагуа, Хондурас (9 пъти атакуван от САЩ по официални данни), Коста Рика, Колумбия (дори в момента под контрол на САЩ. “Война срещу терористи” разбира се), операция Кондор, преврата на Пиночет … Тези намеси в повечето случаи водят до установяването на “кървави режими” от рода на тези на Дуарте, Пиночет, династията Сомоса и сродните хунти и са поначало лоялни към САЩ и зачитат техните икономически интереси. Последното означава труд за американски фирми без съответно заплащане и без трудови норми. Компаниите печелили (и печелещи) от това също са извстни.
Естествено, всеки който е против тази меко казано несправедлива система е “терортист”. Естествено при такива режими с мирни методи нищо не се постига и естествено има въоръжена и справедлива съпротива, която забележете, не винаги и даже рядко е прокомунистическа. Дори Кастро не е бил комунист когато осъществява кубинската революция! Според терминилогията на САЩ обаче всички които са против нас са или комунисти или терористи или и двете. На държавите от латинска америка просто не се позволява независимост. Затова революционери като Че стават легенди, а антиамериканските настроения в латинска америка са традиционно силни и дори сега социалистическата идея печели достатъчно привърженици например във Венецуела. Така че опитите да се петни Че Гевара и да се поставя наравно с Шамил Басаев е едно гнусно дело в услуга на най-тъмните сили на планетата и писачите на това тук трябва да се позамислят над това което правят (дори ако им се плаща разбира се).

Reply

Аспарух July 21, 2010 at 7:38

“Така че опитите да се петни Че Гевара и да се поставя наравно с Шамил Басаев е едно гнусно дело в услуга на най-тъмните сили на планетата”.
И защо да не ги сравняваме – и единия, и другия се опитват с оръжие да променят статуквото, и единия, и другия са убивали цивилни. Разликата е в целите – Че Гевара иска да наложи комунизъм, Басаев се бие срещу комунстическа Русия. Или точно това е проблема??? Басаев се опитва да оттърве народа си от руска окупация, Че Гевара изоставя народа си и отива да се бие за чужденци (чиста проба наемник). Поглеждайки от тази страна и абстрахирайки се от наложените клишета, кой е по-достоен за уважение?

Reply

ExtremeCentrePoint June 15, 2008 at 18:56

Аз пък се чудя защо се толкова чудиш.

:-)

Четеш, коментираш, кефиш се, какво искаш повече? А дали и ти можеш да правиш неща толкова добри както този блог, то това не се знае.
Нямал си време. Ами добре, това е твой проблем. Когато намериш опитай и тогава ще преценим на какво си способен.

;-)

Reply

ivo December 28, 2008 at 15:47

Комунизъм е равнозначно на тероризъм и геноцид. ТОЙ ислямският фундаментализъм са най-гадните режими.

Reply

Ernesto 'Che' Guevara December 29, 2008 at 17:27

Viva La Revolucion | Hasta La Victoria Siempre

Reply

явор May 24, 2009 at 0:53

Шамил Басаев е герой.
Че Гевара е станал революционер само от любов към насилието.

Reply

Guevara August 28, 2009 at 14:33

Не говорете глупости погледайте малко научни филми по точно относно биографии нито Шамил Басаев нито някой от вас е способен да направи това което е направил Гевара тва че вие сте пишлемета с зелена кратунка не значи че той е терорист … нямате си и малка представа от това което той се е опитвал да прави и го е направил … по вашата логика щом той се е съюзил с Фидел Кастро и Фидел е терорист но не е в затвора ми си упралява държавата … пораснете ;) попитайте ако не бащите си дядовците ви

Reply

явор October 20, 2009 at 0:17

On June 3, 1995, during a Russian air raid on Basayev’s hometown of Dyshne-Vedeno, two bombs landed on the home of Basayev’s uncle, and six children, four women, and the uncle were killed. Basayev’s wife and child were among the dead, as was his sister Zinaida. Twelve members of Basayev’s family were injured in the attack. One of his brothers was also killed in fighting near Vedeno.

In an attempt to force a stop to the Russian advance, some Chechen forces resorted to a series of attacks directed against civilian targets outside the area that they claimed. Basayev led the most famous such attack, the Budyonnovsk hospital hostage crisis in June 14, 1995, less than two weeks after he lost his family in the air raids.

Недейте сравнява човек, който мъсти за детето си и се бори за свободата на родината си с този нещастник Гевара, който по стечение на обстоятелствата е бил за кратко на гребена на вълната, пушил пури, чупил стойки по телевизията и си повярвал, че от него става чеп за зеле.

Reply

boristodorov56 October 20, 2009 at 8:35

Оле, боже, помощ – духът на Цоларагойчева броди като призрак из нета!

Reply

Anonymous October 29, 2009 at 15:01

Той е символ на непрестанното противопоставяне срещу народните потисници .предпочел да рискува всичко и да загине за идеалите си, вместо да се задоволи със своето лично щастие и благоденствие.
Приживе “Че” Гевара печели симпатиите дори и на представители на “капиталистическия лагер”. Ето какво пише за него в доклад на британското външно министерство за най-влиятелните личности в Куба от 1967 г
цитат
Той е способен и трудолюбив човек и е може би най-компетентният и най-трезво мислещият в управляващите среди. Този брадат аржентинец с характерната му военна униформа и ирландски чар предизвиква съществено впечатление у много жени и мъже. До 1964 г. той е навярно най-влиятелният човек в Куба след Фидел Кастро.
Самият “Че” никога не се е самоопределял като социалист или комунист, а по-скоро като революционер и идеалист, борец за равноправие на народите. Първоначално се увлича по марксизма, но по-късно решава, че идеите на Маркс са остарели. Според “Че”, главното съвременно противоречие не е труд-капитал, а богати-бедни

Reply

kobalt October 29, 2009 at 18:07

Heможем или по скоро не е възможно да оплюем идеята.Човека да, можем да го обием като куче да го онижим.Но всеки които изпита на свои гръб тежеста на управляващите ще си каже ,че не тази е кучешката смътр застигнала Че а е тази бавната,мизерната,гладната и тази за която няма да разбере никои
й каквато наи вероиатно за съжаление ще бъде моята а също и вашата

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО November 9, 2009 at 8:28

ВСЕ ПАК , НИКОЙ НЕ МИ ОБЯСНИ ,ЗАЩО ГЕВАРА НЕ Е ВЕЧЕ ДОКТОР ? ВЕЧЕ НЕ Е ЛИ МОДЕРНО ? А БЕШЕ КРАСИВО –ЧЕТЕ И СТРЕЛЯ , СТРЕЛЯ И ЧЕТЕ — ДА НЕ БИ В СВОБОДНОТО ОТ СТРЕЛБИ ВРЕМЕ ,ПЪК ДА Е ЗАВЪРШИЛ ЗА ИНЖИНЕРИН В КУБИНСКИТЕ ПЛАНТАЦИИ ? А ВИЕ,КУМАНЯГИ , НАЛИ СТЕ ЛЕВИ, СОЦИАЛНО ОРИЕНТИРАНИ БОРЦИ ЗА ПРАВДА,ЗА ВАШАТА ДЕ , ЗАЩО НЕ НАПРАВИХТЕ 1 МАЛКА РЕВОЛЮЦИЙКА като вашия кумир Чочо Геваров В БЪЛГАРИЯ ЗА 20 год. , ДА ЗАЩИТИТЕ ОГРАБЕНИТЕ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ?? и на книга ги има–3000 кредитни милионери, доктори по терористично право !!защото сте фалшиви балалайки, купени от Москау-у-у-у-у !!

Reply

КОМУНОЗАВЪР November 9, 2009 at 8:29

МНОГО СМРАД ОТ ЛЪХА ОТ БОЛШЕВИШКИЯ КЕНЕФ ! НИКАКЪВ СРАМ , СЪВЕСТ !ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ!! ИНТЕРБЛО-ГАД-ИРИ ! ЩО НЕ ВЗРИВИТЕ НЯКОЯ ЦЪРКВА ПАК , ЗА ДОБРОТО НА НАРОДА , А ?? Ч-Е-Р-В-Е-Н-И Ф-А-Ш-И-С-Т-И !! С банкови сметки в чужбина !!! Сякаш сте правени от 1 вожд , , родени в клоаката на световната революция !! Плодите се като плазмодии !! Стоплени от слънцето на партията !! Юдейски недоносчета ___не ви ли омръзна да ви плюят ???

Reply

ПОСРАН ПЪРВАН November 9, 2009 at 8:35

ХАИР няма от партия , която краде 60 год., плюс последните 8 год алъш вериш с ДПС , и не дава сметка на народа , а прави ФЕСТИВАЛИ , КОНГРЕСИ , 50 год. ЮБИЛЕЙ на руската телевизия 1 канал у нас —-ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ!! АКО ЗАРАБОТВАТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ ЛЕСНИ ПАРИ, РУБЛИЧКИ , БАРЕМ СЕ НАПРЕГНЕТЕ МАЛКО ДАЖЕ може И ДА ЧЕТЕТЕ КНИГИ !!

Reply

ПЕШО ФИЛИБЕТО November 9, 2009 at 8:44

ВЕЧЕН ПОЗОР ЗА КЪРВАВО-ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ !! ДРУГАРЧЕТА ОТ БУЗЛУДЖА !! ЗА КОГО БЕШЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ , ЗАРАДИ КОЕТО ИЗТРЕПАХТЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ ?? ЗА НАШИТЕ ДЕЦА , ИЛИ ЗА ВАШИТЕ ?? ГОСПОДА КУМАНЯГИ — РУСКИТЕ ПАСПОРТИ НА МАСАТА !! НЕМЕДЛЕННО !!КОМУНЯГИТЕ СТЕ АНТИНАРОДНИ ЗАДНИЦИ , СПЕЦОВЕ ПО ТЕРОРИЗЪМ ,СЛЕДЕНЕ , СЛУХТЕНЕ ,ОМЪРСЯВАНЕ , МАСКИРАНЕ ,ПРОВОКИРАНЕ , ИНСЦЕНИРАНЕ ,КАТАСТРОФИРАНЕ , УДАВЯНЕ , УДУШАВАНЕ ,ВЗРИВЯВАНЕ ,КОНГРЕСИ, КОНФЕРЕНЦИИ,СИМПОЗИУМИ , СЕМИНАРИ,НА КОИТО НА ВАШИТЕ СЕКРЕТАРКИ ИМ ПОСИНЯВАХА ЗАДНИЦИТЕ ,,,,,,,,ИДИОТИ , ОТ КОИТО ДАЖЕ ЛУКАНОВ СЕ БЕШЕ УЖАСИЛ !! НАЛИ ,ДР. ЛИЛОВ ? КЪДЕ СТЕ В ТОВА КРИЛАТО ВРЕМЕ ,ИЗПЪЛНЕНО С ГРЪМ И ПОРИВИ ? КАК СА ПЪПКИТЕ МЛАДЕЖКИ ? НЯКОЯ НОВА АСАМБЛЕЯ ? ЗА ПОВДИГАНЕ ДУХА НА ГЛАДНИТЕ , ИЗЛЪГАНИТЕ , ОТ ВАС , КОИТО ПЪЛЗЯХТЕ ОТ МОСКВА КАТО ЧЕРВЕНИ СКОРПИОНИ , И ДОНЕСОХТЕ САМО УЖАС , РАЗРУХА ,И ПАРТИЙНИ МЕРОПРИЯТИЯ В ЦВЕТНАТА ГРАДИНА ,,,,,,БЪЛГАРИЯ !!! КОИТО МОЖЕ ,,,,,,ДА ВИ ПРОСТИ ,,,,,,,,МЪРТВИТЕ ??

Reply

ПЕШО ФИЛИБЕТО November 9, 2009 at 8:49

РУСКИТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ НА ИСТОРИЯТА ЗАБРАВИХА ЛИ , КОГАТО ПИШЕХА НА ВАРЕЛИТЕ С БЕНЗИН , С КОРАБИ ПРЕЗ БУРГАС ЗА ГЕРМАНИЯ –” ЗА ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРМАНИЯ ” !! ДО 1941 г ? А ЧЕХИЯ И ДАНИЯ ВЕЧЕ ГИ НЯМАШЕ НА КАРТАТА ! МАЗНИТЕ ГУШКИ ОТ ЧЕРВЕНОТО КОТИЛО ИМАТ ЛИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ТАЗИ РУСКА ШАШМА ??

Reply

ПИЧА ОТ МАРОКО November 10, 2009 at 2:10

КОГАТО Т. ЖИВКОВ ПРАЩЕШЕ ОТ СИЛА КАТО ЕВРЕИНА Л.БЕРИЯ В РУСИЯ , И ЧИЙТО СЛУГА БЕШЕ , И БЕШЕ КАТО НЕГО РАСОВ ЖРЕБЕЦ , ОТ СГРАДАТА НА СОФ. МИЛИЦИЯ ДО “ОРЛОВ МОСТ ” ПО ОНОВА ВРЕМЕ, С НЕГОВО ЗНАНИЕ И ПРИСЪСТВИЕ ХВЪРЛЯХА УМНИ БЪЛГАРИ ОТ 4 ЕТАЖ , УЖ КАТО НЕЩАСТНИ СЛУЧАИ !! ИЛИ ГИ КАРАХА В ПЕРНИШКО , ГАСЯХА ТОКА ПО СЕЛАТА ЗА 1 ЧАС , И КАТО КУЧЕТА ПЪЛНЕХА БУНАРИТЕ С ТЕЛАТА ИМ !! ТОВА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ , ХОРА !!КОЙТО ГО ЗАБРАВИ–ПРОКЛЕТ ДА Е !!

Reply

real June 7, 2010 at 14:25

нито превъзнасянето на Че Гевара, нито клеветите в статиите са обективната истина.

Reply

Reformed June 7, 2010 at 16:23

real,

За тебе се отнася следното:

Broad-minded is just another way of saying a fellow’s too lazy to form an opinion. – Will Rogers

Reply

АСЕН July 20, 2010 at 17:59

До всички гнусни комунисти: Вашият лубимец ЧЕ ГЕВАРА е един терорист и убиец каквито са Шамил Басаев и Бин Ладен. A всички вие поклонници на КОМУНИЗМА сте с промити мозъци, като толкова много ви харесва комунизма що не се изселите в Куба, в Северна Корея, в Китай или в някоя друга страна от този сорт и там строете комунистическото ви общество.

Reply

гол гъз April 26, 2011 at 13:54

Ееееее що я прекъснахте без време тая яка караница? Така хубаво се псувахте до сега! Ха! Ха! По така дискутираният въпрос мога да допринеса като кажа че по своята същност другарят Че е расист и по точно авторасист, защото ако продължим един по горе посочен цитат че за него противоречието не е като при дядо Маркс труд-капитал, а богати страни-бедни страни и още по точно северни страни в които влиза Европа и Сащ и южни страни в които влизат всички други. Срещу кого той води война в КОНГО? Ами срещу белите белгийци! А в полза на кого води войната? Ами в полза на черните конгоанци! Срещу кого води войната в Куба и Боливия и кой е неговият идеологически кръвен враг? Ами образованите и богати бели земевладелци, търговци и политици? А в полза на кого той избива, тероризира, обеземлява и обезпаричава тези бели? Ами в полза на бедните и неграмотни макар и вече не роби негри и индианци! Което какво значи в крайна сметка? Че Че е расист! А какъв е той по произход? Ами типичен бял европеец от заможната класа с предци вицекралят на Перу, испанеца Хуан Де ла Серна, който предвожда войските на омразният испански крал и ирландеца Патрик Линч, който пък се бие срещу испанците! Което какво значи? Че Че на практика като бял е авторасист! Аз разбирам, че Че е нямал избор защото белите колонизират Америка зашото са по-образовани, по-умни , по-силни във военно и технологично отношение, както и достатъчно агресивни! А индианците са завладени защото са доста по-ниско технологично и организационно, макар и никак по малко агресивни! Единствената възможност Че да не е авторасист е ако индианците имаха коне и кораби, железни и огнестрелни оръжия и да бяха завладели Европа! Тогава той би воувал срещу омразните червенокожи в ползна белите си братя! Но за голямо наше, ваше и негово съжаление не е станало така! А колко по-добре би било индианците и негрите да бяха избили повечето европейци , а останалите от нас да бяха взели за роби! Прекрасно нали? Само се чудя как братята комунисти с песен на уста ше бачкат по 16 часа на тръстиката докато един черен плантатор ги бие с камшика! Шоото е ясно че на фашистите това няма да им харреса! Ха!Ха!Ха!

Reply

гол гъз April 26, 2011 at 14:19

За да разберете по-добре написаното от мене по-горе ще ви дам точен пример за съвременен ЧеГеварист! Пол Джок Фрийман! Тоя бял австралиец който с викове “Ноу расизъм!” “Ноу Фашизъм!” уби с нож един и рани друг български младеж отващ на дискотека при това центъра на София! Той е от тия бели, издигнали Че Гевара в икона на справедливоста! Т.е. другари принуден съм да ви кажа направо, че ако държите Че Гевара да ви е идол и да продължите неговото право дело, организирайте с Хелзингският комитет една банда цигани и започнете да избивате всеки българин изпречил ви се на пътя, а като вземете властта да отнемете всичко което имат белите българи и да го дадете на циганите! И тогава Че Гевара ще ви се усмихне щастливо отгоре от небето!

Reply

горчо April 29, 2011 at 4:19

Защо сте толко наивни? Защо оценявате всичко от гледна точка на идеологията? Идеологията е за народните массите, за да се структурират – това е базиса на теорията на управления на мисси. Вие АБСОЛЮТНО игнорирате ролата на спецслужбите и на скритата рола на означените хора (Басаев, Гевара).
Ярък пример: Че Гевара си позволи официално критика на СССР – те го продадоха на убийците му, Кастро мълчаливо се съгласи – защото стана вече ненужен и неугоден.
Басаев е сътрудник на ГРУ. Изпълнявал е техните задания, после е станал неизгоден и е бил убит. Каква тук има идеология???!??!?!
Има спецслужби, има платени убийци, има корпоративни интереси и тайи операции (заложници, массови убийства, покушения и т.н. – просто професионална деятелност). И има тъпичък народ, на който му забутват в устата различни идеологии и те спорят със години наред НЕ ЗА СПЕЦСЛУЖБИТЕ И ТЕХНИТЕ ИГРАЧИ СЪС НАЙ_РАЗЛИЧНИ ЛЕГЕНДИ, а… за идеологията.

Reply

бай Кольо April 30, 2011 at 21:43

Respect! Eдинственото смислено мнение по темата. Иначе караницата не е лоша :-)

Reply

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: