Обама съкращава 500 000 военни до 2022 година

by ExtremeCentrePoint on Monday, 9 January, 2012 · 8 comments

in USA

След като се “справи” с кризата, безработицата и икономиката, Хюсейн Обама подхваща армията и флота. Подготвят се съкращения на 500 000 военнослужещи, четири атомни подводници, неуточнен брой самолети. Обсъжда се пълното изтегляне на въоръжените сили на САЩ от Европа и закриването на всички европейски бази.

Обама е най-некадърния президент в историята на Америка.

obam1

{ 8 comments… read them below or add one }

Corleone January 9, 2012 at 6:47

Миналия месец Голямата Нула (big zero) се беше изцепил в интервю за предаването “60 минути” по CBS, че бил четвъртият най-добър американски президент. С което си спечели заслужени подигравки по американските блогове и форуми (например статията Division By ZerO в American Thinker, December 30, 2011).

Ще го изтърпим още една година.

-Corleone

Reply

амин January 9, 2012 at 11:35

Слава на Бога, когато и последната американска база в Европа бъде закрита, тогава ще можем да кажем, че Европейските народи са успели да превъзмогнат жестокия разгром от 1945 и тръгват по собствен, светъл път.

Reply

куштуница January 21, 2012 at 6:59

Във лапите на медведя? Не взимай своите събеседници за такива наивняци ;-)

Reply

Mартин January 9, 2012 at 11:54

Америка е достатъчно силна и жизнена и ще преживее “управлението” на Обама.Но нека да им остане като обица на ухото когато гласуват,защото да имаш президенти като Рузвелт,Кенеди и Рейган и до тях да наредиш този клоун ми се струва връх на политическата глупост.Друг е въпроса че Европа трябва да престане да се крие зад гърба на големия брат и да си носи отговорностите.Само не разбрах от прежде пишещия какво разбира под “жестокия разгром от 45-та” кой над кого го е нанесъл и къде е вината на Америка?

Reply

Константин January 9, 2012 at 15:56

И аз нямам притеснения за Америка – държава, основаваща се на такава конституция, е с гарантиран прогрес. Проблемът го виждам за себе си – животът не е толкова дълъг, че да ми се случват пак такива позорни неща, като президентстването на Картър или Обама, отслабващи демократичния свят и позволяващи на всякакви левичарски гащници да си разиграват коня.

Reply

Фанатик! January 9, 2012 at 16:56

Боже боже доживях българи да критикуват кой бил президента на САЩ и неговата политика …. цъцъцъ …. дайте по добре да не гледаме Обама а нашите тиквеници жълти червени и сини ! Армията на САЩ с 500 000 по малко ще е равна на 700 000 души ! Което е абсолютно достатъчно да се пази САЩ ! Особено за технологична армия като тяхната !

Reply

амин January 10, 2012 at 10:53

до Мартин:

Разгромът през 1945 е само един – разгром на дотогавашната европейска цивилизация и култура, варварски проведен от съюзените сили на болшевишките зверове от изтока и западните демократи – либърейтъри. Вината на Америка естествено е в подстрекаването и безрезервната подкрепа за азиатските пълчища и нахлуването им в континента, но не по-малко и в чудовищното унищожаване на културното наследство на цели градове и държави – Хамбург, Дрезден, Берлин, Милано, София и мн. мн. други, непожалени от сатанистите Чърчил и Рузвелт.

Reply

куштуница January 21, 2012 at 7:07

А сега Европа какво предлага? Марксизм? Дружба със Путин? Лев, лев, лев… крачете дружно само лев? Във стратегически, геополитически смисъл Европа има много опасни орди от към изток и много богата територия. Исторически се е опитвала да я завземе. Сега има Китай който също гледа на залъка. Америка играе класическа игра: да поддържа визуално равновесие между русия и Китай. Но рано или късно въпроса със руските владения трябва да се решат и Европа трябва да заеме смела и решителна позиция във този въпрос. А сега, левата и толерантна Европа, която даже не иска да воюва, сама си копае ямата… Не съм ли прав? Много е интересно твоето мнение в такъв случай

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: